Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας καταδικάζει τα νοικοκυριά στην ενεργειακή φτώχεια

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας καταδικάζει τα νοικοκυριά στην ενεργειακή φτώχεια

Δυναμική τοποθέτηση από τον ανεξάρτητο Βουλευτή

Σχετικά Άρθρα
Στη Βουλή την Τετάρτη (17/7/2024), ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γιάννης Δημητροκάλλης, έκανε μία έντονη και πολυδιάστατη ομιλία, θίγοντας τόσο την τρέχουσα ενεργειακή κρίση που πλήττει τη χώρα όσο και τα διεθνή γεγονότα που συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Δημητροκάλλης αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω του καύσωνα αλλά και της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.
Ο βουλευτής τόνισε ότι η χονδρική τιμή του ρεύματος έχει εκτοξευθεί κατά 200% μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.
«Αυτή η ανυπόφορη αύξηση που πλήττει άμεσα τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις φανερώνει την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα ενεργειακής πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δημητροκάλλης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει τους πολίτες από τις δραματικές αυξήσεις.
«Η αδιαφορία και η αναποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας καταδικάζουν τον ελληνικό λαό σε ενεργειακή φτώχεια και οικονομική αβεβαιότητα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη μείωση των τιμών και την ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας.

Αναφορά στον Trump

Στη συνέχεια, ο βουλευτής έκανε αναφορά στα γεγονότα που διαδραματίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την προεκλογική περίοδο, εστιάζοντας στην απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου Προέδρου Donald Trump.
Ο κ. Δημητροκάλλης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Trump, τονίζοντας πως η απόπειρα δολοφονίας πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους.
«Ο Trump έχει αποδείξει πως είναι ένας ηγέτης που βάζει πρώτα την Αμερική, φέρνοντας οικονομική ανάπτυξη και ενισχύοντας την εθνική ασφάλεια», δήλωσε, προσθέτοντας πως η αποφασιστικότητα του Trump και η δέσμευσή του να υπηρετεί τον λαό είναι άξιες υποστήριξης.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Δημητροκάλλης επεσήμανε ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα τρομοκρατίας, ενώ τόνισε ότι «καμία υποχώρηση δεν πρέπει να γίνει μπροστά σε αυτές τις άνανδρες επιθέσεις κατά της ελευθερίας».
Ολοκλήρωσε με το σύνθημα «αγωνιστείτε», όπως δήλωσε και ο μελλοντικός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Trump, καλώντας τον όλους τους Έλληνες να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και την ελευθερία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης