Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ενωτική λύση Γερουλάνου έναντι του «συριζαίου» Δούκα, της «δεξιάς» Διαμαντοπούλου και του «λίγου» Ανδρουλάκη... στο ΠΑΣΟΚ

Η ενωτική λύση Γερουλάνου έναντι του «συριζαίου» Δούκα, της «δεξιάς» Διαμαντοπούλου και του «λίγου» Ανδρουλάκη... στο ΠΑΣΟΚ
Ο Γερουλάνος, δεν πολυσυζητείται, αφήνει τους άλλους υποψηφίους να τρώνε τη φθορά και χτίζει ένα προφίλ αναμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ όλοι οι υποψήφιοι, κυρίως τα 4 μεγάλα φαβορί, μετρούν τις δυνάμεις τους, τους συμμάχους τους, βουλευτές ή παλαιά στελέχη που μπορούν να συνδράμουν.
Όπως, επίσης, λαμβάνουν και τα πρώτα θετικά ή αρνητικά μηνύματα των ψηφοφόρων-πολιτών που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Ο Δούκας θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χάρης Δούκας έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια γιατί διατηρεί μία περίοπτη θέση, αυτή του δημάρχου Αθήνας, αξιοποιώντας την για να επιβάλλει την υποψηφιότητά του.
Η κριτική που δέχεται είναι ότι «πούλησε» τον Ανδρουλάκη, καβάλησε το καλάμι μετά από μερικές δημοσκοπήσεις και τον άδειασε για να γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας σε μερικές δημοσκοπήσεις και πατώντας πάνω στην δυσαρέσκεια που υπήρχε για το αποτέλεσμα που έφερε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη στις ευρωεκλογές.
Όμως, αυτός τι έκανε για τις ευρωεκλογές; ρωτούν πολλοί… Φαινομενικά είναι άφθαρτος ως πολιτικό πρόσωπο, όμως, κρίνεται και ως δήμαρχος.
Και μέχρι τώρα έχει αφήσει το δήμο σε δεύτερη μοίρα… Το χειρότερο, όμως, για κάποιους στο Κίνημα είναι ότι φλερτάρει έντονα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Α.Τσίπρα και άλλα στελέχη της Αριστεράς, κάνοντας το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Διαμαντοπούλου θέλει να στρέψει το ΠΑΣΟΚ δεξιά – Πού ήταν 11 χρόνια;

Την ίδια ώρα, αρνητικά σχόλια και κριτική δέχεται και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανακοίνωσε προχθές την υποψηφιότητά της. Αλήθεια, που ήταν και εκείνη στις ευρωεκλογές; Έτρεξε για το κόμμα; Έκανε κάποια συγκέντρωση, κάποια ομιλία;
Όμως, οι πιο σκληρές ερωτήσεις που δέχεται είναι «πού ήταν τόσα χρόνια;».
Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της έλεγε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ από το 2013… 11 χρόνια μετά αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το ΠΑΣΟΚ ενώ στο μεταξύ είχε φλερτάρει με τη ΝΔ σε πολλές περιπτώσεις…
Διαθέτει αρκετούς υποστηρικτές από τα ΜΜΕ και τον επιχειρηματικό χώρο, όμως, αυτό δεν μπορεί να την «στέψει» πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, να πούμε ότι ο κοινός τόπος των απόψεων για την Διαμαντοπούλου είναι ότι θα στρέψει τη ΝΔ προς τα δεξιά.

Μετρήθηκε, ζυγίστηκε και κρίθηκε ο Ανδρουλάκης ως ελλιπής

Όμως, και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δεχθεί σκληρή και δίκαιη κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πείσει. Δεν ενέπνευσε τους πολίτες την ώρα που η ΝΔ έχανε μεγάλο έδαφος και που ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυόταν.
Και αυτό δείχνει ότι μέχρι εκεί μπορεί να πάει το ΠΑΣΟΚ. Στόχος του ήταν και είναι ένα ΠΑΣΟΚ στα μέτρα του, με δικές του τις τοπικές οργανώσεις και τα όργανα. Ένα ΠΑΣΟΚ μικρό και περιχαρακωμένο.
Η πραγματική κριτική όμως, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν πήρε ποτέ του μία σοβαρή θέση με γωνίες, συνεχώς ίσες αποστάσεις, στρογγυλεμένες απόψεις, απίστευτες κωλοτούμπες σε σοβαρά νομοσχέδια (μη κρατικά πανεπιστήμια, ομόφυλα κ.α) ενώ την ίδια ώρα δημιουργούσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ ένα κονκλάβιο που οι εκτός γραμμής πετιόντουσαν στον… Καιάδα.

Ενωτικός ο Γερουλάνος χωρίς αρνητικές κρίσεις, χτίζει προσεκτικά ηγετικό προφίλ – Ο μόνος που μιλάει για μεγάλο ΠΑΣΟΚ

Αντιθέτως, πολύ θετικά σχόλια ακούγονται για τον Παύλο Γερουλάνο.
Ο υποψήφιος πρόεδρος διατηρεί πολύ καλά επίπεδα αποδοχής και δημοφιλίας, κατάφερε έναν άθλο για να γίνει βουλευτής στην Α Αθήνας και έδωσε πολύ μεγάλο αγώνα στην Αθήνα και για να γίνει Δήμαρχος ο Χ.Δούκας αλλά και για να κρατήσει δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.
Διαθέτει έναν πολύ καλό μηχανισμό, στηρίζεται από τον Νίκο Παπανδρέου αλλά και στελέχη του Γιώργο Παπανδρέου, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι και ο Γ. Παπανδρέου στο τέλος θα στηρίξει την υποψηφιότητά.
Με μεθοδικότητα τη συστηματική δουλειά, το στρατόπεδο του Παύλου Γερουλάνου συνεχίζει το χτίσιμο δικτύου υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Θυμίζει αουτσάιντερ που στο τέλος θα νικήσει

Μάλιστα, επικοινωνιολόγοι γνώστες της πολιτικής και κυρίως της Κεντροαριστεράς συντείνουν στην άποψη ότι ο Παύλος Γερουλάνος θυμίζει την καμπάνια Μητσοτάκη το 2016, όπου ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ και εν τέλει επιβλήθηκε έναντι όλων των αντιπάλων του στον δεύτερο γύρο.
Έτσι και ο Γερουλάνος, δεν πολυσυζητείται, αφήνει τους άλλους υποψηφίους να τρώνε τη φθορά και χτίζει ένα προφίλ αναμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας την αυτονομία του ως κόμμα, αλλά κατεβαίνοντας πιο κοντά στο λαό, σε αυτά που η κοινωνία θέλει να αλλάξει.
Ένα κοινωνικό και λαϊκό ΠΑΣΟΚ με σοβαρές και ρεαλιστικές θέσεις.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης