Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εύθραυστες οι ισορροπίες στη ΝΔ, έκρυθμη η κατάσταση με Μυλωνάκη και Σκέρτσο στο Μαξίμου - Ο Μητσοτάκης δεν θα αποφασίζει μόνος

Εύθραυστες οι ισορροπίες στη ΝΔ, έκρυθμη η κατάσταση με Μυλωνάκη και Σκέρτσο στο Μαξίμου - Ο Μητσοτάκης δεν θα αποφασίζει μόνος
Η έλευση Μυλωνάκη στο Μαξίμου δεν έγινε αποδεκτή απ’ όλους το ίδιο καλά
Σχετικά Άρθρα

Εύθραυστες ισορροπίες κυριαρχούν σε όλα τα κόμματα μετά τις ευρωεκλογές. Και εντάξει στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε φάση ανασύνθεσης και εσωκομματικών εκλογών, στη ΝΔ γιατί δεν είναι ρόδινα τα πράγματα;  

Οριακή η κατάσταση με τους βουλευτές – Αντάρτικο για Φουντεδάκη

Στη Νέα Δημοκρατία, τα πράγματα είναι οριακά με τους βουλευτές του κόμματος, ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στην λεγόμενη δεξιά πτέρυγα. Δεν ηρέμησε τις τάξεις της ΝΔ ούτε ο ανασχηματισμός ενώ οι ομιλίες Σαμαρά-Καραμανλή και η θυελλώδης συνεδρίαση της Κ.Ο. έθεσε τα θεμέλια για να υπάρχουν αντιδράσεις κάθε φορά που το Μαξίμου αποφασίζει μόνο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των βουλευτών. Τελευταίο παράδειγμα, η προσπάθεια του Μαξίμου να επιβάλει την καθηγήτρια Νομικής Κατερίνα Φουντεδάκη στην Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μέσα από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που τελικά ματαιώθηκε.

Ο συνήθης ύποπτος Άλεξ Πατέλης πίσω από τη Φουντεδάκη

Όπως μάθαμε, η πρόταση αυτή προήλθε από τον οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλη, και ήταν το πρόσωπο που συνέταξε το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και που έκανε «ιδιαίτερα μαθήματα» στους βουλευτές της ΝΔ όταν θα περνούσε ο νόμος από την Βουλή. Βέβαια, πάνω από 50 βουλευτές δεν ψήφισαν είτε απείχαν επιδεικτικά και εξ αυτού η παρουσία της κρίνεται αρνητική και ανεπαρκής. Όμως, μετά από όλα αυτά να την προτείνουν να αναλάβει την Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής πάει πολύ…

Νέα παρέμβαση Σαμαρά-Καραμανλή

Το αντάρτικο των βουλευτών επίσης, μας προϊδεάζει ότι η αντίδρασή τους θα έχει και συνέχεια. Καταρχάς, όπως μάθαμε, επίκειται νέα παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά τον Σεπτέμβριο από το Ινστιτούτο Σαμαρά και σε αυτό έχει προσκληθεί να μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής.
Η είδηση από μόνη της συσπειρώνει τους βουλευτές της δεξιάς πτέρυγας απέναντι στο Μαξίμου. Οι βουλευτές αυτοί έχουν κουραστεί να ψηφίζουν ότι τους φέρνει το δίδυμο Πατέλης-Σκέρτσος και έχουν κάνει νοητό ότι πλέον τίποτα δεν θα περνάει χωρίς συζήτηση.

Τελειώνει το στόρυ της Σακκελαροπούλου

Ένα από τα θύματα αυτής της ιστορίας, θα είναι και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στελέχη της ΝΔ έχουν αποφασίσει να μην στηρίξουν την συγκεκριμένη πάση θυσία. Λόγοι ευρύτερης συναίνεσης δεν υπάρχουν, ο πήχης των σταυρών έχει πέσει στους 151 και η προεδρική εκλογή δεν σχετίζεται πλέον με πρόωρες εκλογές. Στο Μαξίμου έχει διαμηνυθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει ξανά η πρόταση για ανανέωση της θητείας της Σακελλαροπούλου και ότι προτιμάται πρόσωπο από την Κεντροδεξιά.

Κόντρα στο Μαξίμου μεταξύ Μυλωνάκη-Σκέρτσου

Την ίδια ώρα, μαθαίνουμε από ανώτατες πηγές ότι έχει αρχίσει μία υπόγεια κόντρα στο Μαξίμου ανάμεσα στον Άκη Σκέρτσο και τον Γιώργο Μυλωνάκη, ένα πρόσωπο που μπήκε πρόσφατα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ως αντιστάθμισμα για την απουσία των Μπρατάκου-Παπασταύρου.
Η έλευση Μυλωνάκη στο Μαξίμου δεν έγινε αποδεκτή απ’ όλους το ίδιο καλά.
Και αυτό διότι υπάρχει μία κακή άποψη για τον Μυλωνάκη ότι είναι φορέας διαρροών κατά συναδέλφων του.
Επίσης, υπήρξε και ένας διαγκωνισμός ανάμεσα στους δύο υπουργούς Σκέρτσος-Μυλωνάκης για το ποιος θα πάρει την ΕΥΠ…
Η οποία κατέληξε στον Σκέρτσο, όμως, όχι αμαχητί.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κατάσταση στη ΝΔ είναι έκρυθμη και εύθραυστη. Δεν είναι μόνο ότι η εκλογική της επίδοση ήταν χαμηλή, το 28,31%. Ο Μητσοτάκης πλέον δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις μόνος με τους τους συμβούλους του και απλά οι βουλευτές να ψηφίζουν.
Αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν. Το Μαξίμου θα ελέγχεται για τις επιλογές του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης