Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Ώρα για Αποκλεισμό Πολιτικών και Golden Boys – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λυμαίνεστε τον τόπο

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Ώρα για Αποκλεισμό Πολιτικών και Golden Boys – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λυμαίνεστε τον τόπο

Καυστικός στην ομιλία του στη Βουλή εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής

Σχετικά Άρθρα
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, έκανε μια δυναμική ομιλία σχετικά με την ψήφιση ενός κρίσιμου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Το νομοσχέδιο αφορούσε τους «αποκλεισμένους διευθυντές», δηλαδή άτομα που αποκλείονται από τη διαχείριση εταιρικών υποθέσεων λόγω καταδίκης για σοβαρά ποινικά αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση, κλοπή, υπεξαίρεση, ληστεία και απάτη.
Ο κ. Δημητροκάλλης επισήμανε ότι τα στοιχεία αυτών των ατόμων θα καταχωρούνται σε ένα μητρώο, επιτρέποντας στις εταιρείες να ελέγχουν το ποιόν των υποψηφίων στελεχών πριν την πρόσληψή τους.
«Αναλογιζόμενος το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τις πολυάριθμες υποθέσεις διαφθοράς που έχουν συγκλονίσει την ελληνική πολιτική και επιχειρηματική σκηνή», δήλωσε ο βουλευτής, τονίζοντας τις υποθέσεις όπου κλάπηκαν εκατομμύρια ευρώ και υπήρξαν καταδίκες και φυλακίσεις διευθυντικών στελεχών.
Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για τις περιπτώσεις όπου η δικαιοσύνη δεν έχει καταφέρει ακόμα να βγάλει πορίσματα ή άργησε τόσο πολύ που παραγράφηκαν, όπως στην υπόθεση της Siemens.

Σκανδαλώδης η απόφαση του δικαστηρίου

Ο κ. Δημητροκάλλης χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου να επιστρέψει τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία στους κατηγορούμενους ως «ανεπανάληπτο φιάσκο της δικαιοσύνης» και «σκανδαλώδη», προσθέτοντας ότι υπάρχει πιθανότητα οι κατηγορούμενοι να στραφούν κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας αποζημιώσεις.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο βουλευτής όταν αναφέρθηκε στον φίλο του Πρωθυπουργού και διευθυντικό στέλεχος Μιχάλη Χριστοφοράκο, πρωταγωνιστή του σκανδάλου των μαύρων ταμείων της Siemens, στον οποίο επιστράφηκαν έντοκα τα χρήματα στους λογαριασμούς του.
«Στην Ελλάδα της διαφθοράς, αν χαρίζεις βίλες σε υψηλά πολιτικά πρόσωπα, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα», σχολίασε με ειρωνεία.
Ο κ. Δημητροκάλλης κάλεσε τη Βουλή να ψηφίσει νομοσχέδια για αποκλεισμένους βουλευτές, πολιτικούς και δικαστικούς αντί της ασυλίας και του ακαταδίωκτου που απολαμβάνουν.

Η διαφθορά έχει λερώσει τη χώρα

«Η διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λερώσει το τοπίο ανεπανόρθωτα», δήλωσε, αναρωτώμενος πότε θα αποκλειστούν τα «golden boys» που διορίστηκαν στη ΔΕΗ με αστρονομικούς μισθούς και γενικότερα στον τομέα της ενέργειας.
Κατέληξε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την εφαρμογή του χρηματιστηρίου ενέργειας που δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέποντας να παίρνουν το τελευταίο ευρώ από την τσέπη του Έλληνα με τις εξωπραγματικές αυξήσεις στη χονδρική τιμή του ρεύματος.
«Η τιμή της μεγαβατώρας έφτασε στιγμιαία στις 11 Ιουλίου στα 500 ευρώ, αφού οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμμετέχουν ελάχιστα τις απογευματινές και βραδινές ώρες», σημείωσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την αποτυχία παροχής ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στους πολίτες.
Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως «όλους εσάς που λυμαίνεστε αυτόν τον ιερό τόπο πρέπει να σας απομακρύνει ο λαός μια για πάντα μαζί με τους ‘κολλητούς’, τους γνωστούς και τους «ημέτερους», ώστε να πάψει η Ελλάδα να είναι σε κώμα σε όλα τα επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης