Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τέλος στα σενάρια για δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με ετερόκλητα κόμματα - Τι πραγματικά ισχύει;

Τέλος στα σενάρια για δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με ετερόκλητα κόμματα - Τι πραγματικά ισχύει;
Κοινοβουλευτική συνεργασία μόνο με τους βουλευτές Βαλτογιάννη, Δημητροκάλλη και Μανούσο
Oριστικό τέλος στα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τη δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, αποτελούμενης από βουλευτές προερχόμενους από εντελώς ετερόκλητα κόμματα, έβαλε μέσα από ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών στην Διάσκεψη των Προέδρων δεν αποτελεί προοίμιο για το σχηματισμό καινούριας κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού πρόκειται για κίνηση που έχει καθαρά διαδικαστικό και διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, η οποία θα βοηθήσει όλους ανεξαιρέτως τους ανεξάρτητους βουλευτές να τελέσουν καλύτερα το έργο τους.
Υπενθυμίζουμε ότι 8 από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές, υπέγραψαν και όρισαν το βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη για να τους εκπροσωπεί στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Από τους οχτώ υπογράφοντες, 4 προέρχονται από τους Σπαρτιάτες, 2 από την Πλεύση Ελευθερίας, ένας από το ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τη Νέα Δημοκρατία.

Παραθέτουμε όλη την ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Φλώρου:

"Επειδή τις τελευταίες ώρες διακινούνται κάθε είδους σενάρια από διάφορους ημιμαθείς και κακεντρεχείς, που εσκεμμένα προσπαθούν να παραπληροφορήσουν και να συκοφαντήσουν, πάντα για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορίσμενα πράγματα, ώστε όλος ο κόσμος να μπορέσει να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί.
Η εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών στην Διάσκεψη των Προέδρων δεν αποτελεί προοίμιο για το σχηματισμό κάποιας καινούριας κοινοβουλευτικής ομάδας.
Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να συμβεί, καθώς έχουμε εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές κατευθύνσεις.
Η τοποθέτηση του κ. Χουρδάκη στη θέση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων στη Διάσκεψη των Προέδρων, είναι μια κίνηση που έχει καθαρά διαδικαστικό και διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, η οποία θα βοηθήσει όλους ανεξαιρέτως τους ανεξάρτητους βουλευτές να τελέσουμε καλύτερα το έργο μας.
Θα μας προσφέρει για παράδειγμα τη δυνατότητα πιο έγκαιρης ενημέρωσης σχετικά με επερχόμενα νομοσχέδια αλλα και δικαίωμα συμμετοχής σε συνεδριάσεις της ολομέλειας στις οποίες μέχρι τώρα δεν μας επιτρεπόταν να συμμετέχουμε.
Όποια σενάρια λοιπόν διακινήθηκαν από διάφορα μέσα ενημέρωσης, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και κινούνται αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας των ανθρώπων που τα υπογράφουν.”

Κοινοβουλευτική συνεργασία μόνο με τους βουλευτές Βαλτογιάννη, Δημητροκάλλη και Μανούσο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο, ανέφερε ότι συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπάρχει τη στιγμή αυτή μόνο με τους βουλευτές Δημητροκάλλη, Μανούσο και Βαλτογιάννη, επιβεβαιώνοντας τα όσα πρώτοι αποκαλύψαμε μέσα από σχετικό ρεπορτάζ διβάστε ΕΔΩ

Επιβεβαίωσε επιπλέον ότι στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν συζητήσεις και με άλλους βουλευτές που προέρχονται από την πατριωτική πτέρυγα, οι οποίες αποδείχτηκαν όμως ατελέσφορες, αφού πέραν των όποιων διαφωνιών, δε συμπληρώνεται και αριθμητικά ο αριθμός των δέκα, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης