Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βλάχος προς Χατζηδάκη: Ελάτε να ακούσουμε τους δανειολήπτες να δώσουμε δίκαιες λύσεις

Βλάχος προς Χατζηδάκη: Ελάτε να ακούσουμε τους δανειολήπτες να δώσουμε δίκαιες λύσεις
Κωστής Χατζηδάκης: Δεν θα γίνω λαϊκιστής
Σχετικά Άρθρα
Μάχη για τα δικαιώματα των δανειοληπτών έδωσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση δια ζώσης με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη στο Εθνικό Κοινοβούλιο.
Ο πολιτικός Γιώργος Βλάχος που χρεώνεται στην καραμανλική πτέρυγα του κόμματος, δεν χαρίστηκε στον νυν υπουργό, αποδεχόμενος ότι η πολιτεία έχει δώσει στις τράπεζες και τα fund των κόκκινων δανείων το «μαχαίρι και το πεπόνι» Κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω το «πεπόνι» αλλά μπορούμε να δώσουμε το μαχαίρι σε ένα χέρι που θα κάνει πιο δίκαιη κατανομή. Έτσι κερδίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών απευθυνόμενος προς τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, σημειώνοντας ότι ζητάμε απαλλαγή από το άδικο και την υπερβολή.
Ο υπουργός απαντώντας στον κ Βλάχο είπε ότι δεν είναι κανένας πιο ευαίσθητος από τον άλλον σε αυτή την αίθουσα. Οι προτάσεις του βουλευτή για αλλαγές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών σύμφωνα με τον κ Χατζηδάκη, υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν για να φέρει στο προσκήνιο τα στατιστικά στοιχεία των ρυθμίσεων των  κόκκινων δανείων για να δώσει έμφαση στην καθοδική τους πορεία.  

Απάτη τα στατιστικά στοιχεία

Ο κ Βλάχος μείωσε την αξία των στατιστικών στοιχείων  για  τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, με τον Βουλευτή να σημειώνει ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι μία απάτη.
Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός δεν δουλεύει δίκαια για τους δανειολήπτες και είναι ευνοϊκός για τις τράπεζες και τα Funds. Αντίθετα, ο υπουργός έκανε λόγο για πρόοδο υπέρ των δανειοληπτών αλλά δεν άνοιξε το θέμα της άρνησης των Funds να γνωστοποιούν  την πρόταση  ρύθμισης στους Μη ευάλωτους δανειολήπτες.

Γ. Βλάχος: Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης θύμισε στον βουλευτή κ. Βλάχο ότι είναι στο ίδιο κόμμα  με τον κ Βλάχο να λέει με έμφαση ότι δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση όπως και κανένας βουλευτής. Απλώς  μεταφέρουμε την φωνή των δανειοληπτών και κάλεσε τον υπουργό να την ακούσουμε όλοι μαζί διότι όλοι μας είμαστε στην ίδια βάρκα.
Κάλεσε τον υπουργό να δώσει λύσεις και κυρίως να τολμήσουμε, με τον υπουργό να λέει δεν χρωστάω σε καμία τράπεζα και σε κανένα funds αλλά δεν προτίθεται να γίνει λαϊκιστής και δεν θα φύγω  από τις αρχές της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr      
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης