Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για παράνομες συνταγογραφήσεις: Έλεγχοι και στα φαρμακεία με πολύ μεγάλη προσοχή για να μην αδικήσουμε κάποιον

Γεωργιάδης για παράνομες συνταγογραφήσεις: Έλεγχοι και στα φαρμακεία με πολύ μεγάλη προσοχή για να μην αδικήσουμε κάποιον
"Aυτή τη στιγμή, διενεργούμε τον πιο εκτεταμένο έλεγχο παράνομων συνταγογραφήσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα", δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Ελέγχους και στα φαρμακεία "με πολύ μεγάλη προσοχή για να μην αδικήσουμε κάποιον", προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, μετά την αποκάλυψη υπερσυνταγογραφήσεων από τουλάχιστον 1.200 γιατρούς.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο OPEN εξήγησε πως είναι πιο σύνθετη η υπόθεση των φαρμακείων, καθώς οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν συνταγές και "άρα, ο φαρμακοποιός μπορεί εύλογα να πει ότι "εμένα μου έφεραν μια συνταγή και την εκτέλεσα". Δεν μπορείς να καταδικάσεις ένα φαρμακείο επειδή εκτέλεσε κάποιες συνταγές".
Σχετικά με τον έλεγχο στους γιατρούς, ο υπουργός τόνισε ότι "αυτή τη στιγμή, διενεργούμε τον πιο εκτεταμένο έλεγχο παράνομων συνταγογραφήσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Αυτά που είδατε μέχρι στιγμής είναι τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του πολύ οργανωμένου ελέγχου. Έχουμε εντοπίσει 1.200 γιατρούς που εμπλέκονται με τις παράνομες συνταγογραφήσεις, αλλά ο έλεγχος θα πάει και προς τα πίσω γιατί τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν διαγράφονται. Άρα, όταν τελειώσουμε με το 2024, θα πάμε στο 2023, 2022 κ.λπ.".
Ξεκαθάρισε για τους εμπλεκόμενους στις υπερσυνταγογραφήσεις γιατρούς ότι ήδη έχουν εξαιρεθεί από το σύστημα συνταγογράφησης.
Σε ερώτηση για τον γιατρό που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 800.000 ευρώ και αν ο ίδιος θα μπορεί να το πληρώσει, απάντησε ότι "αυτό θα το κρίνει η εφορία όταν θα πρέπει να του κάνει εκτέλεση, καθώς εγώ δεν γνωρίζω τι περιουσία έχει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να πάρουμε πίσω το παράνομο κέρδος. Αν έχει ακίνητα ή χρήματα την τράπεζα, αυτό δεν το ξέρω εγώ".
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης στέλνοντας μήνυμα σε όσους εμπλέκονται στις παράνομες συνταγογραφήσεις, είπε χαρακτηριστικά ότι "θα βάλουμε τάξη, θα σας πιάσουμε. Σταματήστε το".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης