Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου - Έρχεται βαρυσήμαντη παρέμβαση Καραμανλή ενώ δύο φορές θα χτυπήσει και ο Σαμαράς

Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου -  Έρχεται  βαρυσήμαντη παρέμβαση Καραμανλή  ενώ δύο φορές θα χτυπήσει και ο Σαμαράς
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα» για το τι θα πουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί το προσεχές διάστημα
Σχετικά Άρθρα
Σε ύψιστο συναγερμό έχει τεθεί το Μέγαρο Μαξίμου για τις παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά που αναστατώνουν την κυβέρνηση.
Το Μαξίμου και η κυβέρνηση της ΝΔ συνολικά βρίσκονται εκτεθειμένες από τις παρεμβάσεις των δύο πρωθυπουργών κυρίως στα εθνικά θέματα και τη ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα.
Η κυβέρνηση, αν και δεν συσχετίζει τις επικρίσεις του Αντώνη Σαμαρά με εκείνες του Κώστα Καραμανλή, αισθάνεται άβολα και στις δύο περιπτώσεις.
Για ευνόητους πολιτικούς συσχετισμούς η κυβέρνηση ενώ απαντά στα πυρά του Μεσσήνιου πολιτικού δεν πράττει το ίδιο με τις αιχμές του Μακεδόνα πρώην πρωθυπουργού.
Πάντως παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή.

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Καραμανλή τον Νοέμβριο

Έτσι βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα» για το τι θα πει ο Κώστας Καραμανλής στην παρέμβασή του στις 4 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη».
Ακολουθεί η δεύτερη παρέμβαση Καραμανλή τον Νοέμβριο στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ», με αντικείμενο τις γερμανικές επανορθώσεις και τη διεκδίκησή τους εντός του Νοεμβρίου στην Πελοπόννησο.
Η τρίτη στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ψύλλου για τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.

Έρχονται δύο χτυπήματα Σαμαρά έως τα Χριστούγεννα

Δύο παρεμβάσεις έως τα Χριστούγεννα φέρεται να έχει προγραμματίσει και ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί και εντός της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Στο επίκεντρο της κριτικής των δύο πρωθυπουργών είναι τα ελληνοτουρκικά για τα οποία θα τοποθετηθεί σε μια από τις προσεχείς ομιλίες του και ο Κώστας Καραμανλής, που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι δύο πρώην αρχηγοί της ΝΔ έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον ελληνοτουρκικό διάλογο, όπως αυτός προγραμματίζεται αρχής γενομένης από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Hakan Fidan στις 8 Νοεμβρίου και αμέσως μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη – Erdogan στην Άγκυρα στις αρχές Ιανουαρίου 2025.

Δεν έχει συνέλθει η κυβέρνηση από το πρόσφατο χτύπημα Σαμαρά

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Οκτωβρίου ο κ. Σαμαράς από τη Λευκωσία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο για το Κυπριακό όσο και για τα Ελληνοτουρκικά.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για ξεπούλημα του Αιγαίου και της Κύπρου, ενώ στηλίτευσε τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για «ήρεμα νερά» εκτιμώντας πως στο τέλος αυτά θα προκαλέσουν μεγάλες φορτούνες.
«Η Ελλάδα θα συρρικνωθεί» σημείωσε, προσθέτοντας: «Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή "λύσεις" άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι "μαγειρεύονται" - εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον.
Και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης.
Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης».
Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι στόχος δεν μπορεί να είναι να νομιμοποιηθούν τα διχοτομικά τετελεσμένα της εισβολής.
«Όπως και με το σχέδιο Anan το να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, από την πίσω πόρτα, δεν είναι λύση. Είναι πλήρης υποταγή. Και η υποταγή είναι το έσχατο όριο της παραίτησης από την πολιτική και πάνω απ’ όλα από την εθνική αξιοπρέπεια.
Στόχος μας λοιπόν είναι να τερματίσουμε την κατοχή και να εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό "κεκτημένο" και στο βόρειο τμήμα του νησιού…
Η διάλυση του Κυπριακού κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου...
Και θα αρχίσει τη συρρίκνωση της ίδιας της Ελλάδας.
Τέρμα λοιπόν στις ουτοπίες και στους εμπαιγμούς σε βάρος του Ελληνισμού. Είναι θέμα Συνείδησης.
Αλλά είναι, πια, και θέμα επιβίωσης. Σώζοντας την Κύπρο μας, σώζουμε την Ελλάδα μας», ανέφερε.

Ερώτηση - μομφή με ευλογίες Σαμαρά κατά Γεραπετρίτη από βουλευτές ΝΔ για κρυφή ατζέντα με Τουρκία.

Το θέμα της επίσκεψης Fidan στην Ελλάδα και της συνάντησής του με τον κ. Γεραπετρίτη έχει κινητοποιήσει αρκετούς βουλευτές που έχουν σκοπό μετά την συνάντηση να καταθέσουν ερώτηση στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνομιλίες και την ατζέντα αυτής της συνάντησης.
Οι ίδιοι βουλευτές δεν έχουν δει με καθόλου καλό μάτι τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα «και ας χαρακτηριστώ και προδότης».
Προφανώς, οι βουλευτές πιστεύουν ότι υπάρχει μία κρυφή ατζέντα και μία προσωπική στρατηγική από τον Γ.Γεραπετρίτη γι’ αυτό θα ζητήσουν πλήρη ενημέρωση και θα φροντίσουν να κάνουν νοητή την διαφοροποίησή τους εάν δουν ότι ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί εδώ χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης