Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Προβλημα του Φάμελλου ο Τσίπρας - Ελπίζω ο Σαμαράς να μην κάνει κόμμα

Γεωργιάδης: Προβλημα του Φάμελλου ο Τσίπρας - Ελπίζω ο Σαμαράς να μην κάνει κόμμα
"Το αν θα κάνει κόμμα ο κ. Σαμαράς, δεν το γνωρίζω. Ελπίζω να μην κάνει", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Την ελπίδα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να μην κάνει νέο κόμμα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, σπεύδοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι εάν αυτό γίνει δεν θα αποσταθεροποιήσει τον Κ. Μητσοτάκη, κάτι που όμως δεν ισχύει αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην περίπτωση Τσίπρα με Φάμελλο.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Action24, κληθείς να σχολιάσει τα περί δημιουργίας νέων κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά, αρχικά απάντησε για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας πως «ως προς τον κ. Τσίπρα, αυτό είναι βασικά πρόβλημα του κ. Φάμελλου».
Όπως εξήγησε, «ο κ. Φάμελλος είναι σε πολύ δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή διότι ηγείται ενός κόμματος που έχει πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά δημοκοπικά, άρα αυτό είναι λογικό να φέρνει μια εσωτερική αμφισβήτηση. Είχε ούτως ή άλλως ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση από την πλευρά Πολάκη που είχε πει αν θυμάστε εκείνο το βράδυ ότι είναι ιδιοκτήτης του μισού κόμματος. Άρα, η κινητικότητα του πρώην πρωθυπουργού στον χώρο αυτό προφανώς αυτόν που αποσταθεροποιεί περισσότερο είναι τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».
Αντιθετως, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, δεν έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «ο Μητσοτάκης δεν ηγείται ενός κόμματος που πάει άσχημα δημοσκοπικά. Ηγείται ενός κόμματος που είναι κυβέρνηση και πάει πολύ καλά δημοσκοπικά. Το αν θα κάνει κόμμα ο κ. Σαμαράς, δεν το γνωρίζω. Ελπίζω να μην κάνει».

Για Τέμπη

«Πολιτική απάτη» και «αίσχος» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας την πρόταση κατηγορίας που υπέγραψαν Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Κίνημα Δημοκρατίας και Ελληνική Λύση σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, με αφορμή τις αναρτήσεις του Νίκου Πλακιά, ο οποίος επέκρινε την πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού.
Όπως ανέφερεο κ. Γεωργιάδης, «ένα χρόνο έλεγαν για ξυλόλιο και λαθρεμπόριο και τελικά δεν συμπεριλήφθηκε καν στο κατηγορητήριο».
«Αυτή ήταν η βασική κατηγορία που έβγαζαν από το μυαλό τους, την οποία επικαλούνταν για να ρίξουν την κυβέρνηση. Τώρα αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τίποτα. Ο Πλακιάς τους έκανε ρεζίλι και τους ξεμπρόστιασε», πρόσθεσε ο υπουργός.
Ακόμη, καταφέρθηκε και κατά της κατηγορίας περί εσχάτης προδοσίας, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιοι όροι συντηρούν διχαστικό κλίμα.
«Σε μια χώρα που έχει πληρώσει με αίμα τον εθνικό διχασμό, κάποιοι επιλέγουν να κατηγορούν τον πρωθυπουργό με όρους "προδοσίας". Μιλάμε για συνεργασία ψευτοαριστεράς και ακροδεξιάς», είπε.
Σχολιάζοντας τη σύνθεση της νομικής ομάδας πίσω από την πρόταση κατηγορίας, σημείωσε ότι το κείμενο φέρει τη νομική υπογραφή της κ. Γρατσία, πρώην έστω και για 24 ώρες βουλευτού της Νίκης, «το κατηγορητήριο που παρουσιάζεται ως "αριστερό" το έχει συντάξει πρώην βουλευτής ακροδεξιού κόμματος. Για τέτοια υποκρισία μιλάμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης