Πρόσωπα

Ο ελληνικός αθλητισμός, και όχι μόνο, «υποκλίνεται» στον Βασίλη Σπανούλη

Ο ελληνικός αθλητισμός, και όχι μόνο, «υποκλίνεται» στον Βασίλη Σπανούλη
Ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του, με σύσσωμη την μπασκετική Ευρώπη να τον αποχαιρετά.
Σχετικά Άρθρα
Ήρθε η ώρα για τον «Kill Bill» να αποχαιρετήσει τα παρκέ μετά από 22 χρόνια. Αμέτρητα καλάθια και τίτλοι, ρεκόρ και εμφανίσεις που θα μείνουν στην ιστορία. Τα περισσότερα από τα πρόσωπα και τις ομάδες που του ευχήθηκαν, «πληγώθηκαν» από το μπασκετικό του ταλέντο, ωστόσο τον αποχαιρέτησαν με τον τρόπο που του αρμόζει. Αυτό ενός θρύλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ…

Παναθηναϊκός: «Βασίλη Σπανούλη συγχαρητήρια για τη σπουδαία καριέρα του! Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις στη συνέχεια της σταδιοδρομίας και της ζωής σου!». ΠΑΟΚ: «Πέρασαν 20 χρόνια από το πρώτο σου παιχνίδι στην Α1: 29 Σεπτεμβρίου 2001 στο PAOK Sports Arena! Λίγοι το θυμούνται, όλοι όμως γνωρίζουν την σπουδαία καριέρα που ακολούθησε. Βασίλη Σπανούλη συγχαρητήρια για όλα όσα προσέφερες στο Ελληνικό μπάσκετ».

Άρης: «Βασίλη Σπανούλη συγχαρητήρια για όλα όσα πέτυχες στη σπουδαία διαδρομή σου στα γήπεδα αλλά και για την προσφορά σου στο μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα. Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις να κάνεις από εδώ και στο εξής».

ΑΕΚ: «Σεβασμός για όσα προσέφερες στο ελληνικό και παγκόσμιο μπάσκετ. Καλή τύχη στα επόμενα βήματα της καριέρας του Βασίλη Σπανούλη. Άξιος!».

Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού): Οι αθλητικές καριέρας δεν έχουν πάντα happy end. Η καριέρα του Σπανούλη όμως έχει πολλές στιγμές που μας ξεσήκωσε, ενέπνευσε παιδιά να αγαπήσουν την πορτοκαλί μπάλα έχοντας την αφίσα του στο παιδικό δωμάτιο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά του. Ευχαριστούμε Βασίλη». Μπαρτσελόνα: «Συγχαρητήρια Βασίλη για τη θρυλική σου καριέρα. Ήταν ευχαρίστησή που είχαμε τη δυνατότητα να σε απολαύσουμε ως αντίπαλοι στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Καλή τύχη για το μέλλον!»

Μάικ Τζέιμς: «Απόλαυσε την άλλη πλευρά. Δικέ μου!»

Ρούντι Φερνάντες: Πολλές μάχες ανάμεσα μας, εκπροσωπώντας τον σύλλογο και την χώρα μας. Ήταν μία πραγματική τιμή να μοιραστώ το παρκέ μαζί σου. Ήσουν ένας από τους καλύτερους παίκτες, σεβασμός σε ένα θρύλο.

Ρικ Πιτίνο (Ομοσπονδιακός Προπονητής): «Μόλις άκουσα πως ο Βαδίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την απόσυρση του. Ήμασταν μαζί μόνο για 8 μέρες, αλλά η όρεξη του για δουλειά ήταν πηγή έμπνευσης. Μείνε στο άθλημα θρύλε μου, οι νεαροί παίκτες χρειάζονται τις συμβουλές σου». Ερυθρός Αστέρας: «Έγραψε ιστορία, έδωσε αγώνες που θα μείνουν στην ιστορία και θα συζητιούνται. Δεν ήταν εύκολο να τον έχεις ως αντίπαλο, αλλά ήταν ένα μεγάλο προνόμιο. Σε ευχαριστούμε Βασίλη για όλα όσα έκανες για το μπάσκετ».

Luka Doncic: Σε ευχαριστώ για όλα, είδωλο!» Euroleague: «Μία θρυλική καριέρα φτάνει στο τέλος της…»

ΠΣΑΚ: «Τα ωραιότερα παραμύθια δεν έχουν πάντα όμορφο τέλος όνως υπάρχουν και κάποια που η ιστορία τους είναι τόσο μαγική που δεν θες να τελειώσουν. Έτσι ήταν το ταξίδι του Βασίλη Σπανούλη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Μαγικό σαν τις στιγμές που μας χάρισε. Βασίλη δεν σε ευχαριστούμε μόνον τώρα. Θα σε ευχαριστούμε αιώνια».

Φενέρμπαχτσε: «Συγχαρητήρια για μία σπουδαία καριέρα και καλή τύχη για το μέλλον Βασίλη Σπανούλη!». Χρήστος Σταυρόπουλος (Γενικός Διευθυντής Αρμάνι Μιλάνο): «Βασίλη θα είσαι για πάντα ο MVP μας! Σε ευχαριστούμε για όλα!».

Μίσκο Ραζνάτοβιτς (Μάνατζερ Σπανούλη): «Σήμερα ο Σπανούλης αποσύρθηκε. Μία συναισθηματική μέρα για μένα ως ατζέντης και φίλος του. Μεγάλη αλλαγή για το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μετά από 17 χρόνια μαζί του επαγγελματικά θα μου λείψει στο γήπεδο. Εκτός γηπέδου είναι οικογενειάρχης για πάντα»

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης