Τελευταία Νέα
Speculator

Μήπως η Attica bank δεν θα πρέπει να προχωρήσει στην διάθεση διαχείρισης NPEs 700 εκατ …η Pimco - Qualco και τα 140 εκατ.

Μήπως η Attica bank δεν θα πρέπει να προχωρήσει στην διάθεση διαχείρισης NPEs 700 εκατ …η Pimco - Qualco και τα 140 εκατ.
Μήπως η Attica bank παίρνει πολύ μεγαλύτερο ρίσκο – και νομικό – από αυτό που δυνητικά μπορεί να επωμιστεί;
Μήπως τελικά η Attica bank δεν θα πρέπει να προχωρήσει στην διάθεση διαχείρισης NPEs 700 εκατ ευρώ διαδικασία η οποία βρίσκεται στην τελική φάση;
Πηγή την οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε πολύ έμπειρη μας ανέφερε ορισμένες παραμέτρους τις οποίες παρουσιάζουμε υπό την μορφή ερωτημάτων.  
1)Γιατί έχει ανάγκη η Attica bank να διαθέσει την διαχείριση 700 εκατ που στο τέλος θα γίνουν 1 δισεκ. σε funds;
2)Υπάρχει όντως σχέδιο να προστεθούν επιπλέον 300 εκατ προβληματικά δάνεια ως εξασφάλιση στον επενδυτή;
3)Το deal περιλαμβάνει ο επενδυτής να εισφέρει 70-75 εκατ κεφάλαια ώστε να πάρει 140 εκατ ευρώ με έμφαση στα 140 εκατ ευρώ;    
4)Η Attica bank διαθέτει κεφάλαια δεν μπορεί να μετατρέψει τις προνομιούχες σε ομολογιακό tier 2 100 εκατ και να κλείσει ντο σκέλος των βραχυπρόθεσμων κεφαλαιακών αναγκών;
5)Υπάρχει κίνδυνος με αυτό το deal και επίσης είναι αληθές ότι το σχήμα Pimco, Qualco, Oaktree θα…πάρουν τελικά την αξιοποίηση των 700 εκατ ευρώ;
6)Μήπως η Attica bank παίρνει πολύ μεγαλύτερο ρίσκο – και νομικό – από αυτό που δυνητικά μπορεί να επωμιστεί;

Υπενθυμίζεται ότι οι Aldridge, Duet και το κοινοπρακτικό σχήμα Pimco, Qualco, Oaktree υπέβαλαν προσφορές μεταξύ 60 και 75 εκατ. για 700 εκατ. NPLs της Attica Bank.
Να σημειωθεί ότι η Aldridge ήταν αυτή η οποία είχε αγοράσει το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης προβληματικών δανείων της Attica Bank, ύψους 1,3 δισ. ευρώ.
Το Duet έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά project.
Η Qualco είναι η εταιρεία, στην οποία επικεφαλής είναι ο εξάδελφος του υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και η οποία έχει συμμετάσχει στη διαχείριση προβληματικών δανείων σε πολλές τράπεζες.
Η Oaktree, παρακολουθεί την αγορά, ενώ έχει εκφράσει και ενδιαφέρον να συμμετάσχει και στη MIG χωρίς αποτέλεσμα.
Η μετοχική σύνθεση της Attica bank

Λόγω της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου που καλύφθηκε μερικώς στην Attica bank ο ΕΦΚΑ ελέγχει 66,89% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica bank από 50,64%.
Το ΤΜΕΔΕ με 11,78% από 5,63% και το ΤΑΠΙΛΤΑΤ με 2,83%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης