Τελευταία Νέα
Speculator

Ξανά μπροστά σε κρίσιμες περιοχές βασικοί δείκτες και επιλεγμένες μετοχές – Η διαγραμματική εικόνα

Ξανά μπροστά σε κρίσιμες περιοχές βασικοί δείκτες και επιλεγμένες μετοχές – Η διαγραμματική εικόνα
Και στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν προσπάθειες να ξεπεραστούν κρίσιμα σημεία χωρίς επιτυχία - Θα είναι αυτή τη φορά πιο… τυχερό το ΧΑ;
Μετά το ράλι της περασμένης Δευτέρας, η χθεσινή (10/11) συνεδρίασης έφερε το γενικό δείκτη αντιμέτωπο με τη σημαντική ζώνη αντίστασης των 660-667 μονάδων.
Η αγορά έγραψε υψηλό στις 663 μονάδες αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω και διολίσθησε προς τις 650 μονάδες.
Ήταν η «πρώτη επαφή» ενώ μετά το πρόσφατο ράλι έχει επιστρέψει η αγορά στην περιοχή μέσα στην οποία συσσώρευε για αρκετό χρονικό διάστημα, την ώρα που οι αγορές του εξωτερικού μείωναν αισθητά τις απώλειες που είχαν λόγω της κρίσης του Μαρτίου.
Η βελτίωση του τζίρου είναι αισθητή αλλά για να υπερβεί τη σημαντική αντίσταση το ΧΑ θα πρέπει να δούμε σημαντική αύξηση των αγοραστών.
Επιπλέον πολλές μετοχές βρίσκονται κοντά σε αντίστοιχες σημαντικές περιοχές ή σημεία αντίστασης.
Το Bankingnews παρακολουθεί από κοντά τη διαγραμματική πορεία αρκετών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Και στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν προσπάθειες να ξεπεραστούν κρίσιμα σημεία χωρίς επιτυχία.
Θα είναι αυτή τη φορά πιο… τυχερό το ΧΑ;
Η ειδησεογραφία αναφορικά με το εμβόλιο είναι ικανή ώστε να φέρει ξανά επενδυτές στο ΧΑ, προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα με τις ξένες αγορές και το ΧΑ να μην είναι στις τελευταίες θέσεις στον πίνακα των αποδόσεων;
Τα στελέχη της αγοράς είναι διχασμένα, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι μπορούμε πλέον να χαμογελάσουμε ξανά και να σημειώνουν πως το ΧΑ αξίζει καλύτερης αποτίμησης και κάποιους άλλους να τονίζουν πως η ζημιά από την πανδημία δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί σε λίγες συνεδριάσεις.

Η διαγραμματική εικόνα επιλεγμένων μετοχών του FTSE 25

Η Aegean πρωταγωνίστησε και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.
Τη Δευτέρα προσέγγισε τον εκθετικό των 100 ημερών και χθες τον ξεπέρασε με ανοδικό χάσμα και έκλεισε πάνω από αυτόν.
Επιβεβαίωση της διάσπασης θα τη φέρει σε δοκιμασία με τον αντίστοιχο κινητό των 200 ημερών ο οποίος διέρχεται από τα 4,45 ευρώ περίπου.
Μάχη με τον εκθετικό των 200 ημερών άρχισε από χθες να δίνει ο ΟΠΑΠ και χθες έκλεισε οριακά υψηλότερα.
Η Alpha Bank προσπάθησε να «ακουμπήσει» τον εκθετικό των 100 ημερών αλλά έκλεισε χαμηλότερα.
Η μετοχή μπήκε και πάλι στο κανάλι συσσώρευσης, ενώ τη χωρίζει μεγάλη απόσταση από τον κινητό των 200 ημερών ο οποίος είναι πάνω από τα 0,76 ευρώ.
Η Motor Oil θα πρέπει να συνεχίζει την ανοδική της κίνηση καθώς η απότομη πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων την απομάκρυνε σημαντικά από τους κινητούς μέσους.
Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις προσπαθεί να περάσει τον 50άρη ενώ ο 100άρης είναι στα 10,82 ευρώ και ο 200άρης ακόμα πιο ψηλά.
Πάνω από τον εκθετικό των 100 ημερών κινείται η Εθνική Τράπεζα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας.
Αντίστοιχη και η διαγραμματική εικόνα της Lamda.
Μία πρώτη «επαφή» με τον 100άρη πραγματοποίησε η Fourlis χωρίς επιτυχία.
Το διάγραμμα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δείχνει πως ο εκθετικός των 100 ημερών με τον αντίστοιχο των 200 ταυτίζονται και η μετοχή παραμένει εντός του καναλιού μέσα στο οποίο συσσωρεύει τους τελευταίους 4-5 μήνες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης