Τελευταία Νέα
Speculator

Πάρτι της μαφίας της ανακύκλωσης εν μέσω lockdown και με τυφλή αστυνομία (φωτο + βίντεο)

Πάρτι της μαφίας της ανακύκλωσης εν μέσω lockdown και με τυφλή αστυνομία (φωτο + βίντεο)
Πάνω από 500 τρίκυκλα και 300 αυτοσχέδια καρότσια χωρίς άδειες σκουπίζουν τους κάδους ανακύκλωσης

Ημέρες lockdown.
Υποτίθεται ότι υπάρχει σοβαρή δυσκολία μετακινήσεων και χρειάζονται ειδικές άδειες.
Πέραν από το γεγονός ότι μετά τις ημέρες των Χριστουγέννων μπορεί κάποιος να διακρίνει στα φανάρια ζητιάνους η Αττική έχει γεμίσει τρίκυκλα αλλά και αυτοσχέδια καρότσια, ακόμα και καρότσια από super market τα οποία γεμίζουν από ανακυκλώσιμα υλικά που βρίσκονται στους περίφημους μπλε κάδους.
Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δείχνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες την «περισυλλογή» ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους
Σκουπίδια_1.jpg
Δεν βλέπουν

Το περίεργο είναι πως η αστυνομικές και άλλες αρχές δεν βλέπουν τίποτα το αξιοπερίεργο παρά το γεγονός ότι καθημερινά σκουπίζουν τους μπλε κάδους πάνω από 500 τρίκυκλα και τουλάχιστον 300 αυτοσχέδια καρότσια. Προφανώς όλοι αυτοί θα έχουν άδεια μετακίνησης την ίδια με αυτή των ζητιάνων που ξαναμαζεύτηκαν στα φανάρια δηλαδή… καμία.
Προφανές οι αρχές και δεν γνωρίζουν ότι για παράδειγμα στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος κοντά στα ΚΤΕΛ υπάρχουν αποθήκες ιδιωτών που αγοράζουν όλα αυτά τα υλικά.
Μήπως κόβουν και τιμολόγιο ή άλλου είδους φορολογικά παραστατικά στους αναξιοπαθούντες που σκουπίζουν τους μπλε κάδους για ένα κομμάτι ψωμί για να θησαυρίζουν κάποιοι άλλοι που ζορίστηκαν από το lockdown και δυσκολεύονται να συνεχίσουν με άνεση την εξαπάτηση του δημοσίου και των Ευρωπαϊκών Αρχών;
Σκουπίδια_2.jpg
Η μαφία της ανακύκλωσης

Η αλήθεια είναι πως πίσω από αυτό θέαμα που κρύβει υγειονομικούς κινδύνους σε εποχή lockdown κρύβεται η περίφημη μαφία της ανακύκλωσης η οποία δρα ανενόχλητη πάνω από τη δεκαετία μαζί με την αστειότητα των μπλε κάδων που υποτίθεται ότι μαζεύουν ανακυκλώσιμα υλικά αλλά η συντριπτική τους πλειοψηφία περιέχει μαζί με τα ανακυκλώσιμα υλικά οικιακά απορρίμματα.
Υποτίθεται δε ότι υπάρχουν 35 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που αναλαμβάνουν να ξεχωρίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα οικιακά και άλλα απορρίμματα και τα οποία φαίνεται ότι παίρνουν φωτιά όχι ιδιαίτερα σπάνια.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν καταγραφεί πάνω από 35 πυρκαγιές σε μονάδες ανακύκλωσης.
Τι κρύβεται όμως πίσω από τους συλλέκτες ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης οι οποίοι κατατάσσουν τη χώρα μας στις μπανανίες της ανακύκλωσης καθώς η έλλειψη ρευμάτων και διαχωρισμού των υλικών οδηγεί στο μπερδεύονται πάσης φύσεως σκουπίδια με διαφορετικά υλικά ανακύκλωσης σε έναν κάδο που πολλές φορές δεν διαφέρει από πλευράς περιεχομένου και πολύ από τους κοινούς κάδους απορριμάτων.
Σκουπίδια_3.jpg
Ο μίτος των καπέλων

Η αρχή του μίτου βρίσκεται στις εταιρίες που υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας με έναν ή περισσότερους Δήμους της περιφέρειας προκειμένου να μαζεύουν το υλικό των μπλε κάδων. Τ
ο υλικό το συγκεντρώνουν οι ίδιες σε σημεία που επιλέγουν και το μεταφέρουν στις κεντρικές τους εγκαταστάσεις.
Το υλικό όμως δεν είναι καθαρό καθώς όπως προαναφέρθηκε περιέχει και οικιακά απορρίμματα.
Όταν μαζευτεί μια σημαντική ποσότητα μεταφέρεται με φορτηγά στις εγκαταστάσεις διαλογής και εκεί ζυγίζεται.
Στο ζύγι όμως μπαίνει καπέλο και αντί για 100 τόνους γράφονται 150.
Στη συνέχεια υποτίθεται ότι τα ΚΔΑΥ κάνουν διαλογή.
Δεν την κάνουν όμως αλλά στέλνουν την ποσότητα των 100 τόνων σε ΧΥΤΑ ως υπόλειμμα διαλογής εισπράττοντας μάλιστα και χρήματα, δημόσια φυσικά.
Για να καλύψει την τρύπα η εταιρία που έχει αναλάβει τη διαλογή απλά αγοράζει στη μαύρη αγορά έτοιμο και διαχωρισμένο υλικό από τους αναξιοπαθούντες με τα τρίκυκλα.
Έτσι χωρίς να έχει κάνει διαλογή και εμπορεύεται ανακυκλωμένο υλικό αλλά και επιδοτείται για αυτό.
Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης πιστοποιεί στο τέλος τις ποσότητες που υποτίθεται ότι έχουν διαχωριστεί και… όλα καλά.
Σπανίως δε όταν λόγω χαμηλού ποσοστού καθαρού υλικού ανακύκλωσης δεν μπορεί καν να γίνει η πιστοποίηση τα σκουπίδια καταλήγουν σε παράνομες χωματερές και όχι σε ΧΥΤΑ.
Ποιος είναι ο ρόλος της Πολιτείας;
Ανύπαρκτος καθώς προσπάθεια ελεγκτικών μηχανισμών να πιάσουν τα κυκλώματα βρίσκει τους ελεγκτές αντιμέτωπους με απειλές αλλά και την αδιαφορία των αρχών.
Σκουπίδια_4.jpg




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης