Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Ο ενοικιαζόμενος Σαλονικιός υπάλληλος των 600 ευρώ που προκαλεί απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΙΦΕΤ

Αποκάλυψη: Ο ενοικιαζόμενος Σαλονικιός υπάλληλος των 600 ευρώ που προκαλεί απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΙΦΕΤ
Βαριές καταγγελίες από το προσωπικό που δείχνει το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο καταγγέλλοντας παράνομες πρακτικές

Αναβρασμός επικρατεί στον ΙΦΕΤ με τους υπαλλήλους να έχουν στραφεί κατά της διοίκησης του φορέα για τα όσα διαδραματίζονται στον Οργανισμό.
Ενδεικτικό της κατάσταση που επικρατεί είναι ότι πως σήμερα 1/4 το προσωπικό του ΙΦΕΤ έχει προκηρύξει δεύτερη συνεχόμενη τετράωρη στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενο για τα «νέα ήθη» που έχουν εισαχθεί στον οργανισμό με τη νέα Διοίκηση.
Για όσους δεν το γνωρίζουν το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ ΜΑΕ) ανήκει στο υπουργείο Υγείας και μοναδικός του μέτοχος είναι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Το ΙΦΕΤ είναι υπεύθυνο για την κάλυψη της Ελληνικής αγοράς με φάρμακα ορφανά, που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας ή που βρίσκονται σε έλλειψη. Είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός με τζίρο όπως λέγεται άνω των 120 εκατ. ευρώ και το τελευταίο χρόνο είναι αρωγός στις προμήθειες κατά του κορωνοϊού.

Ο νέος manager

Ποιο είναι όμως το ζήτημα;
Από την 1η Νοεμβρίου 2020 καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου στον ΙΦΕΤ ασκεί ο Ιωάννης Σωτηρίου manager από τις Σέρρες.
Ωστόσο, ο νέος σε ηλικία κ. Σωτηρίου έχει καταφέρει να έλθει σε ρήξη με το προσωπικό του οργανισμού.
«Πέτρα του σκανδάλου» είναι ένας 31ετών Σαλονικιός φαρμακοποιός, που προσελήφθη στο ΙΦΕΤ ως υπάλληλος συνεργαζόμενης εταιρείας (ICAP), με οχτάμηνη σύμβαση για βοηθητικές εργασίες.
Κατά τα καταγγελλόμενα ο Σαλονικιός είναι γνωστός και προσωπική επιλογή του κ. Σωτηρίου.
Αλλά αυτό είναι το ελάχιστο.
Ο Σαλονικιός που φέρεται να εργάζεται με μισθό 600 ευρώ στο ΙΦΕΤ είναι υιός ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (στο βιογραφικό του αναφέρει ότι είναι Γενικός Διευθυντής στην εταιρία), κάτι που δεν ακούγεται εύηχο.
Και είναι απορίας άξιον πως ένας άνθρωπος εύπορης οικογένειας του χώρου των φαρμακαποθηκών εργάζεται για μόλις 600 ευρώ αλλά την ίδια στιγμή πηγαινοέρχεται κάθε Σαββατοκύριακο Αθήνα Θεσσαλονίκη.

«Κλειδοκράτορας»

Ο Σαλονικιός όπως καταγγέλλουν υπάλληλοι του ΙΦΕΤ τοποθετήθηκε «με το καλημέρα» στη Διεύθυνση Έρευνας Αγοράς του ΙΦΕΤ και με εντολή του CEO ανέλαβε εξολοκλήρου την έρευνα αγοράς, τομέα που διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Κατά τις αναφορές των εργαζομένων ο κ. Σωτηρίου έκανε «διακοσμητικούς», τον προϊστάμενο και την Διευθύντρια του συγκεκριμένου τμήματος σε μια νύχτα, χρίζοντας τον «ενοικιαζόμενο» υπάλληλο της ICAP κλειδοκράτορα.
Οι υπάλληλοι του ΙΦΕΤ έχουν καταγγείλει πως ο ρόλος του Σαλονικιού σε τέτοιο υψηλό επίπεδο αποφάσεων, είναι παράνομος, αφού τίθεται σοβαρό θέμα εμπιστευτικότητας των πληροφοριών , ενώ δεν μπορεί να του καταλογισθεί καμία ευθύνη σε περίπτωση λάθους διότι ανήκει στην ICAP και όχι στο προσωπικό του ΙΦΕΤ.
Ο Σύλλογος των εργαζομένων του ΙΦΕΤ ζήτησε με έγγραφη καταγγελία (12/2021_09.03.2021) την απομάκρυνσή του Σαλονικιού, ενώ ανάλογη ήταν και η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΙΦΕΤ, που ζήτησε τη διακοπή της σύμβασής του.
Ωστόσο το ΔΣ του ΙΦΕΤ με ψήφους 7-5 δεν έκανε δεκτή την εισήγηση.
Αλλά το πράγμα γίνεται καλύτερο.
Η Διευθύντριά στο τμήμα του ΙΦΕΤ που βρίσκεται ο Σαλονικιός όπως κατήγγειλε στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΙΦΕΤ, δέχτηκε κατ’ επανάληψη σεξιστικές ύβρεις και ηθική παρενόχληση από τον εν λόγω νεαρό.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης