Τελευταία Νέα
Speculator

Διοίκηση τύπου Folli Follie με ένα χρόνο καθυστέρηση προωθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην MLS

Διοίκηση τύπου Folli Follie με ένα χρόνο καθυστέρηση προωθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην MLS
Ετοιμάζει δικαστική προσφυγή - Οι ζημίες των 30 εκ ευρώ, ο αρνητικός τζίρος και οι ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Σχετικά Άρθρα

Στο δρόμο της Folli Follie βαδίζει η MLS καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει αποφασίσει να προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπονται από το άρθρο 40 του νόμου 4640/2019 και συγκεκριμένα να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στην εταιρία ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των επενδυτών.
Η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση καθώς οι υπηρεσίες της ουδέποτε πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στην εταιρία και αρκούνται επί σχεδόν ένα έτος στην ανταλλαγή επιστολών με τη διοίκηση της MLS αλλά και στη συμβουλευτική εργασία της Deloitte η οποία παρουσιάζει ανεπάρκειες και ελλείψεις όπως τουλάχιστον προκύπτει από την επιστολή κόλαφο προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ορκωτού της MLS που αποκάλυψε χθες το bankingnews.
Από την επιστολή προκύπτει ότι τίθεται ουσιαστικό ζήτημα βιωσιμότητας της εταιρίας καθώς η MLS πέτυχε το «ακατόρθωτο» να κλείσει το 2020 με αρνητικό κύκλο εργασιών. Και αυτό συνέβη λόγω των επιστροφών προϊόντων αλλά και των πιστωτικών τζίρου που δόθηκαν σε πελάτες της εταιρίας. Με δεδομένο ότι τα ίδια κεφάλαια είχαν κλείσει το 2019 αρνητικά καθίσταται σαφές ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα τέλη του 2020 είναι τραγική.

Ζημίες 30 εκατ ευρώ

Με δεδομένο ότι στο τέλος εξαμήνου του 2019 με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί η καθαρή θέση εμφανιζόταν θετική κατά 26,8 εκ ευρώ η αναφορά του ορκωτού για αρνητικά κεφάλαια στο τέλος χρήσης μεταφράζεται σε ζημία που προσεγγίζει ή και μπορεί να υπερβαίνει τα 30 εκ ευρώ.
Από αυτό και μόνο δείχνει ότι το λογιστικό μαγείρεμα δεν περιορίστηκε στα άυλα στοιχεία που εντόπισε ο θεματικός έλεγχος της ΕΛΤΕ και τα προσδιόρισε σε 10 εκ ευρώ αλλά ήταν εκτεταμένος.
Μάλιστα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντί να ζητήσει άμεσα από την MLS να εφαρμόσει τα πορίσματα της ΕΛΤΕ τα έθεσε εν αμφιβόλω παραγγέλλοντας έλεγχο από το συμβουλευτικό τομέα (όχι τους ορκωτούς ) της Deloitte αμφισβητώντας εμμέσως την ΕΛΤΕ και παρέχοντας χρόνο στη διοίκηση της MLS να συνεχίσει να παρέχει ψευδή πληροφόρηση στους επενδυτές και ειδικά στους ομολογιούχους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης