Τελευταία Νέα
Speculator

Στο σκαμνί της ΕΛΤΕ και ο ορκωτός της PKF που έλεγξε την MLS το 2019

tags :
Στο σκαμνί της ΕΛΤΕ και ο ορκωτός της PKF που έλεγξε την MLS το 2019
Ποια τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα αμφισβητεί και ελέγχει η ΕΛΤΕ
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί ο ορκωτός MLS κ. Νίκος Παγώνης της PKF Ευρωελεγκτική να «λιβάνιζε» επί αρκετό καιρό τις οικονομικές καταστάσεις και να έστελνε επιστολές στην εταιρία και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητώντας υπογραφή και πρακτικό ΔΣ και στοιχεία για τη δυνατότητα συνεχιζόμενης δραστηριότητας αλλά φαίνεται ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Έτσι τέθηκε υπό έλεγχο από την ΕΛΤΕ κινδυνεύοντας να ακολουθήσει το δρόμο του ελεγκτή χρήσης 2018 που του απαγορεύτηκε να ελέγχει εισηγμένες και του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Τα πεδία ελέγχου
Ήδη η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης εξέδωσε εντολή ελέγχου για τον έργο του κ. Παγώνη στον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της MLS χρήσης 2019. Ήδη η ΕΛΤΕ έχει εντοπίσει ζητήματα καλώντας τον ελεγκτή να δώσει διευκρινίσεις τα οποία αφορούν:
Την ίδια τη διατύπωση γνώμης επί των οικονομικών καταστάσεων αμφισβητώντας το περιεχόμενό της
Την κατάταξη των ομολογιακών δανείων και
Την ορθή αποτύπωση της αλλαγής λογιστικής πολιτικής που ακολουθήσε η εταιρία καθ’ υπόδειξη της Deloitte.
Το χειρισμό των αποσβέσεων
Εφ’ όσον οι χειρισμοί από πλευράς ορκωτού κριθεί εν τέλει ότι είναι άστοχοι είναι πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς με τους χειρισμούς που αμφισβητούνται εμφανίζονται εντελώς διαφορετικά μεγέθη από την πραγματικότητα για τη χρήση 2018, μια χρήση η οποία έχει ελεγχθεί από την ΕΛΤΕ η οποία έχει λάβει γνώση της πραγματικής κατάστασης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης