Τελευταία Νέα
Speculator

Οι συναντήσεις των αντασφαλιστών στο Baden – Baden για το 2021... από κοντά

Οι συναντήσεις των αντασφαλιστών στο Baden – Baden για το 2021... από κοντά
Οι Γερμανοί σπάνε το πάγο με τον κορωνοϊό και βάζουν μπρος τις μηχανές των συνεδρίων
Σχετικά Άρθρα

Το σκηνικό των αντασφαλιστών ξεκινά αυτή την φορά με το Baden –Baden μεταξύ 17-21 Οκτωβρίου 2021.
Tο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης για πρώτη χρονιά στην ιστορία πήρε τα ηνία –προσωρινώς, ωστόσο, από το Μόντε Κάρλο και το συνέδριο των (αντ)ασφαλιστών που γίνεται στην Ύδρα ξεκινώντας τις συναντήσεις.
Το κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργη θα φιλοξενήσει τους αντασφαλιστές από όλον τον κόσμο στις εγκαταστάσεις του Kongresshaus Baden-Baden, χωρίς τους περιορισμούς που σχεδιάστηκαν τον Αύγουστο για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊόύ για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον covid 19.
Δεν ισχύουν γράφει η επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://baden-baden-reinsurance.de/de/ τα τέσσερα επίπεδα που υπαγόρευε η νομοθεσία στις 16 Αυγούστου στο κρατίδιο.
Οι συναλλαγές, οι επαφές και η διοργάνωση του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς περιορισμούς υπό την προϋπόθεση ότι οι σύνεδροι θα επιδείξουν αρνητικό τεστ για τον Covid19, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού εναλλακτικά ή ανάρρωσης.
Τα βασικά θέματα που είχαν συζητηθεί τα τελευταία χρόνια τα εναλλακτικά υβριδικά επενδυτικά κεφάλαια και πώς η είσοδος τους στην αγορά επιδρά στην τιμολόγηση, οι προοπτικές των τιμών των ανστασφαλιστικών συμβάσεων εν όψει των ανανεώσεων που γίνονται τη 1η κάθε έτους, θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής, οι προοπτικές και ο αντίκτυπος των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η πολυπλοκότητα της νομοθεσίας και η αύξηση του κόστους λειτουργίας, ο αντίκτυπος της νέας τεχνολογίας στο κόστος λειτουργίας και στην διαμόρφωση των συμβολαίων.
Σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξάγει το Intelligence Insurance Survey για τα θέματα που απασχολούν τους αντασφαλιστές, το 52% των ερωτηθέντων εξέφραζε ανησυχία για τους αναδυόμενους κινδύνους όπως είναι οι cyber κίνδυνοι.
Δεύτερος μεγάλος κίνδυνος με ποσοστό (21%) κατά τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν το θέμα της κερδοφορίας.
Από τότε μέχρι σήμερα επιτεύχθηκαν αυξήσεις στα τιμολόγια στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε η πανδημία ενώ άλλαξαν αρκετοί όροι στα συμβόλαια, μπαίνοντας παράλληλα πολλές εξαιρέσεις.
Μείζον ζήτημα και οι cyber κίνδυνοι οι οποίοι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Σημειώνεται οι εγγραφές για το συνέδριο ξεκίνησαν 15 Ιουλίου 2021.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης