Τελευταία Νέα
Speculator

Τραγέλαφος - Όταν τα παιδιά... προστατευόμενα μέλη απλά… εξαφανίζονται από εφαρμογές του Gov.gr

Τραγέλαφος - Όταν τα παιδιά... προστατευόμενα μέλη απλά… εξαφανίζονται από εφαρμογές του Gov.gr
Η αδυναμία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να εντοπίσει την αιτία και οι υποψίες για ΗΔΙΚΑ

Το περίφημο gov.gr μπάζει όσες προσπάθειες και αν γίνονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής καθώς φαίνεται ότι οι υπηρεσίες του κράτους που πρέπει να συνεργαστούν λειτουργούν προβληματικά και στο πόδι.
Τελευταίο κατόρθωμα είναι η εξαφάνιση από τα προστατευόμενα μέλη παιδιών τα οποία διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή είναι μεγαλύτερα αλλά τελούν υπό προστασία όπως για παράδειγμα οι φοιτητές.
Έτσι οι γονείς-κηδεμόνες παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μέλη που προστατεύουν αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία τους είτε μέσω των υπηρεσιών του gov.gr είτε μέσω της νέας υπηρεσίας my health όπου παρέχονται στοιχεία για τη συνταγογράφηση.
Το οξύμωρο είναι ότι ενώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής γνωρίζουν το πρόβλημα αδυνατούν να προσδιορίσουν την γενεσιουργό αιτία.
Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται.
Την ίδια στιγμή ούτε μέσω ΚΕΠ μπορεί κάποιος να βρει άκρη αλλά ούτε και από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Ο τραγέλαφος

Το τραγελαφικό είναι ότι για παράδειγμα στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας εμφανίζονται κανονικά ως προστατευόμενα μέλη, όπως και στην εφορία (ΑΑΔΕ) όπως και στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ όπου οι ιατροί μπορούν να συνταγογραφούν κανονικά και οι κηδεμόνες να λαμβάνουν στο email τους και το κινητό τους τηλέφωνο τις ηλεκτρονικές συνταγές.
Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε παιδιά προστατευόμενα μέλη τα οποία εμφανίζονται ως προστατευόμενα μέλη σε διάφορες επιμέρους εφαρμογές και απλά εξαφανίζονται από άλλες.
Στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής πιθανολογούν ότι το πρόβλημα ξεκινά από την ΗΔΙΚΑ χωρίς να είναι όμως σε θέση να το τεκμηριώσουν.
Η πιθανολόγηση εδράζεται στο γεγονός ότι η ΗΔΙΚΑ κατ επανάληψη έχει αποδεχτεί προβληματική στη συνεργασία των συστημάτων της με άλλους φορείς.
Άλλωστε η διοίκησή της αρκείται σε outsourcing επιλογές που συνήθως χάνονται στη … μετάφραση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης