Τελευταία Νέα
Speculator

Προς απόσυρση η τροπολογία σκάνδαλο του Άδωνι Γεωργιάδη για τους εσωτερικούς ελεγκτές

Προς απόσυρση η τροπολογία σκάνδαλο του Άδωνι Γεωργιάδη για τους εσωτερικούς ελεγκτές
Άδειασμα από το ΥΠΟΙΚ που ζήτησε τις απόψεις θεσμικών φορέων - Απαντήσεις σοκ από τους φορείς που καθιστούν την τροπολογία τρύπιο πουκάμισο
Σχετικά Άρθρα

Σε κόλαφο για το Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη εξελίσσεται η τροπολογία σκάνδαλο που κατάθεσε για τη ρύθμιση του επαγγέλματος των εσωτερικών ελεγκτών στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και το οποίο δεν ψηφίστηκε λόγω της διακοπής των εργασιών της Βουλής μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.
Πλέον η απόσυρση της τροπολογίας φαντάζει ιδιαίτερα πιθανή, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών μετά το δημοσίευμα του bankingnews (Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα) και την ανάδειξη της σκανδαλώδους τροπολογίας ζήτησε προχθές Δευτέρα τις απόψεις θεσμικών φορέων για την τροπολογία, αδειάζοντας με έμμεσο τρόπο τον Υπουργό Ανάπτυξης και ευρισκόμενο μπροστά από την κατακραυγή των κοινωνικών εταίρων και των θεσμικών φορέων, δεδομένου ότι τόσο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης είχαν βάλει την υπογραφή τους κάτω από την τροπολογία.

Προθεσμία 24 ώρες

Μάλιστα έδωσε προθεσμία 24 ωρών. Παρ’ όλα αυτά ήδη χθες έφτασαν αρκετές απαντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών οι οποίες αποκαλύπτουν το μέγεθος της προχειρότητας και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης τροπολογίας καθώς περιέχουν πληθώρα σοβαρών παρατηρήσεων και επισημάνσεων για ανεπάρκειες και προβληματικές ρυθμίσεις.
Οι θεσμικοί φορείς στον ελάχιστο χρόνο που είχαν εντόπισαν, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, σωρεία προβλημάτων στην τροπολογία τα οποία ξεκινούν σωρεία νομοθετικών κενών και φτάνουν έως και ζητήματα που αφορούν στην εξασφάλιση της ανεξαρτησίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως φορέα εποπτείας του επαγγέλματος των εσωτερικών ελεγκτών.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην τροπολογία δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά για νομικά πρόσωπα τα οποία παρέχουν υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι πόσες ταχύτητες θα υπάρχουν.
Θα υπάρχουν εσωτερικοί ελεγκτές που θα εποπτεύονται από το Οικονομικό Επιμελητήριο και την ίδια στιγμή δεν θα υπάρχει εποπτεία για τους ελεγκτές εταιρειών που υπάγονται στη Γενική Κυβέρνηση και άγνωστη ή ανύπαρκτη εποπτεία στις εταιρίες που διενεργούν εσωτερικό έλεγχο;

ΥΓ.: Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κόλλιας είναι partner σε εταιρεία η οποία αναλαμβάνει έργα εσωτερικού ελέγχου εταιρειών και την ίδια στιγμή στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις εταιρείες που εκτελούν εργασίες εσωτερικού ελεγκτή;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης