Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Η βουλγάρικη εταιρεία χωρίς ελληνικό ΑΦΜ με… «έδρα» στο Ολυμπιακό Χωριό

Αποκάλυψη: Η βουλγάρικη εταιρεία χωρίς ελληνικό ΑΦΜ με… «έδρα» στο Ολυμπιακό Χωριό

Τα ερωτήματα περί φορολόγησης, τα παραστατικά της Ολυμπίας οδού και οι καταγγελίες

Σχετικά Άρθρα

Υπάρχει η εταιρία ECO INTERNATIONAL TRANS LIMITED στην Ελλάδα;
Θεωρητικά δεν υπάρχει καθώς δεν έχει ελληνικό ΑΦΜ.
Υπάρχει όμως στη Βουλγαρία και είναι μεταφορική εταιρία με έδρα το Petrich ή ελληνιστί Πετρίτσι και με key person Έλληνα τον κ. Κωνσταντίνο Πουλή.
Στην Ελλάδα όμως η εταιρία είναι ιδιαίτερα δραστήρια καθώς μεταφέρει με φορτηγά ψυγεία άνθη από την Ολλανδία.
Αυτό δεν θα δημιουργούσε ερωτήματα αν από την έρευνα δεν προέκυπτε ότι στην έδρα που δηλώνει η εταιρία στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρίας.
Ποιος ξέρει;
Μπορεί να βρίσκονται κάπου αλλού.
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι φορτηγά με Βουλγάρικες πινακίδες στεγάζονται στην οδό Ιβίσκου στις Αχαρνές κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό.
Το bankingnews πήγε στο χώρο που στεγάζονται και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία πινακίδα που να παραπέμπει στην ECO INTERNATIONAL TRANS αλλά διαπίστωσε ότι υπάρχει μια έκταση στην οποία είναι παρκαρισμένα φορτηγά με λογότυπο της εν λόγω Βουλγάρικης εταιρίας, Κλαρκ φορτώσεων, πλαστικές δεξαμενές πετρελαίου και οι εγκαταστάσεις είναι υποτυπώδεις και δεν πληρούν καμία περιβαλλοντική προδιαγραφή ενώ δεν έχει δοθεί και ρεύμα από τη ΔΕΗ και η τροφοδοσία των εγκαταστάσεων γίνεται από γεννήτριες.
IMG-20211102-WA0024.jpg
Χωρίς ελληνικό ΑΦΜ

Αναζητήσαμε αν η εν λόγω εταιρία έχει ελληνικό ΑΦΜ και διαπιστώσαμε ότι δεν διαθέτει.
Δεν είναι γνωστό πως τα φορτηγά και ο λοιπός εξοπλισμός στεγάζονται στο συγκεκριμένο χώρο.
Μετά από έρευνα που διενεργήσαμε διαπιστώσαμε ότι αποστέλλονται τιμολόγια διελεύσεων φορτηγών από την εταιρία Ολυμπία Οδός με Διεύθυνση αποστολής Eco International Trans Ltd Ιβίσκου 100 Αχαρνές αλλά η τιμολόγηση γίνεται στη βουλγάρικη εταιρία με βουλγάρικο ΑΦΜ.
Βέβαια αποτελεί ερώτημα πως η Ολυμπία Οδός αποστέλλει τιμολόγια για λογαριασμό Βουλγάρικης εταιρίας με Βουλγάρικο ΑΦΜ σε Διεύθυνση Ελλάδας.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα.
Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία μια επιχείρηση της Βουλγαρίας που παρέχει υπηρεσίες προς λήπτη υποκείμενο στο φόρο εντός Ελλάδος (ελληνική επιχείρηση), η βουλγαρική επιχείρηση δεν οφείλει ΦΠΑ στο εσωτερικό της χώρας μας και ως εκ τούτου δεν υποχρεούται σε λήψη ΑΦΜ στην Ελλάδα.
Έχουν όμως ο νομοθέτης και οι ελεγκτικές αρχές προβλέψει την περίπτωση να υπάρχει ως σφραγίδα μια επιχείρηση στην Βουλγαρία και ουσιαστικά να ασκεί δραστηριότητα στην Ελλάδα η οποία όμως είναι μη καταγεγραμμένη;
Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στα φορολογικά έσοδα αλλά και στον ανταγωνισμό;
Η υπόθεση της εν λόγω εταιρείας είναι τουλάχιστον περίεργη και παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα όπως παραπάνω περιγράφεται ασκείται πέραν της τριετίας δεν προκύπτει να υπάρχει ελληνικό ΑΦΜ.
Σημειωτέον ότι έχουν γίνει καταγγελίες για την συγκεκριμένη εγκατάσταση και για τη μη τήρηση κανενός περιβαλλοντικού όρου στο Δήμο Αχαρνών αλλά ουδεμία ενέργεια ή έλεγχος έχει γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου.
IMG-20211102-WA0023_1.jpg
IMG-20211102-WA0005.jpg
IMG-20211102-WA0011.jpg
IMG-20211102-WA0012.jpg
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης