Τελευταία Νέα
Speculator

ΟΝΕΧ: Θα κρατήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

ΟΝΕΧ: Θα κρατήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Κορυφώνονται οι συζητήσεις για τη διάσωση των ναυπηγείων Ελευσίνας

Κορυφώνονται οι συζητήσεις για τη διάσωση των ναυπηγείων Ελευσίνας μετά την εμφάνιση του Ιταλικού κολοσσού Fincantieri.
Η ONEX του Πάνου Ξενοκώστα με οικονομικό βραχίονα την αμερικανική αναπτυξιακή εταιρεία DFC έδωσε το «παρών» στις κυβερνητικές προσπάθειες, να επιστρέψουν τα ναυπηγεία σε μία κανονικότητα και κυρίως να αποκτήσουν ζωή και ικανότητες ναυπήγησης εκτός των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και της ελεύθερης αγοράς.
Το bankingnews επανέρχεται στο θέμα, διότι το ρεπορτάζ της περασμένης Πέμπτης 11 Νοεμβρίου με τίτλο « Η ΟΝΕΧ «φεύγει» - Η Fincantieri έρχεται για λογαριασμό των Αμερικανών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας» προκάλεσε αμηχανία στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.
Η ενδιαφερόμενη εταιρεία και συγκεκριμένα η ΟΝΕΧ μας παρέθεσε τη δική της άποψη χωρίς να αξιοποιήσει την πεπατημένη μέθοδο με την αποστολή εξωδίκου προς την ενημερωτική ιστοσελίδα bankingnews.
Να σημειώσουμε ότι αρκετές διοικήσεις εγχώριων επιχειρήσεων όταν νομίζουν ότι θίγονται από δημοσιεύματα προτιμούν τη λύση του εξώδικου και πάντα στο τέλος ενημερώνουν ότι επιφυλάσσονται για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Αντίθετα και προς έκπληξή μας ΟΝΕΧ του κ Πάνου Ξενοκώστα , πιθανόν έχοντας μπολιαστεί με την κουλτούρα της μέσων μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ επίλεξε , έναν πιο δημοκρατικό τρόπο προσέγγισης του θέματος, αναγνωρίζοντας τη δημοσιογραφική δουλειά, που να σημειωθεί για την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ βασίσθηκε σε αξιόπιστες πηγές.
Ωστόσο το ΒΝ θα σεβαστεί την άποψη της εταιρείας, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αποκαλύψει τις πηγές πληροφόρησης καθώς δεν υπάρχει λόγος αντιπαλότητας με την ενδιαφερόμενη εταιρεία.
Άλλωστε ο σκοπός του ρεπορτάζ ήταν οι διεργασίες για την στρατηγική διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας αφού έχουν βαρύνουσα σημασία για την ελληνική οικονομία και την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Οι διαβεβαιώσεις ONEX

Η ONEX μας διαβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει την πλειοψηφία των μετοχών στον ιταλικό όμιλο μετά την επιλογή γαλλικών φρεγατών.
Από εμάς δεν υπάρχει η πρόθεση της αντιπαράθεσης με την εταιρεία του κ Πάνου Ξενοκώστα, καθώς η στόχευση του ρεπορτάζ ήταν η διατήρηση των ναυπηγείων Ελευσίνας εν λειτουργία. Η συζήτηση του BN με αφορμή το δημοσίευμα για την ONEX, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέδειξε την παρουσία της στα Ναυπηγεία Νεωρίου της Σύρου, με χρέη 500 εκατ .ευρώ και με απλήρωτους εργαζόμενους από το 2015 από την προηγούμενη ιδιοκτησία.
Σύμφωνα με την ONEX είχε καταλυθεί κάθε έννοια επιχειρηματικότητας όταν μάλιστα η εταιρεία ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνοντας ότι τα Ναυπηγεία του Νεωρίου με τη νέα ιδιοκτησία βρήκαν την περπατησιά τους.
Η ONEX με τον Αμερικανικό κρατικό οργανισμό DFC και σε συνεργασία με τον Ιταλικό κολοσσό Fincantieri επιθυμούν τη διάσωση των Ναυπηγείων.
Ο ρόλος του βασικού μετόχου των ναυπηγείων είναι υπόθεση των δύο εταίρων ενώ το ουσιώδες για την πλειοψηφία είναι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να γυρίσουν σελίδα με την ολοκλήρωση του σχεδίου εξυγίανσης, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει κατατεθεί στο αρμόδιο Δικαστήριο του Πειραιά μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2022.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης