Τελευταία Νέα
Speculator

Η επιστολή του ΥΠΟΙΚ στο Bankingnews για τον Γ.Γ. Νικόλαο Κουλοχέρη και τα νέα ερωτήματα περί ασυμβιβάστου

Η επιστολή του ΥΠΟΙΚ στο Bankingnews για τον Γ.Γ. Νικόλαο Κουλοχέρη και τα νέα ερωτήματα περί ασυμβιβάστου
Το bankingnews ζήτησε μετά την επιστολή αυτή περισσότερα στοιχεία…
Σχετικά Άρθρα

Με αφορμή το δημοσίευμα του bankingnews με τίτλο «Σύγκρουση συμφερόντων για τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Oικονομικών Νικόλαο Κουλοχέρη» (πατήστε εδώ για το διαβάσετε), λάβαμε την παρακάτω επιστολή από το γραφείο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών την οποία ευχαρίστως και δημοσιεύουμε.

«Αγαπητέ κύριε Καρούτζο, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με το δημοσίευμά σας, με τίτλο «Σύγκρουση συμφερόντων για τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Oικονομικών Νικόλαο Κουλοχέρη», το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα bankingnews (https://www.bankingnews.gr/speculator/articles/601080/sygkrousi-symferonton-gia-ton-neo-geniko-grammatea-tou-ypourgeiou-oikonomikon-nikolao-kouloxeri), προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρονται τα εξής:
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Κουλοχέρης με την ανάληψη των καθηκόντων του προέβη άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, σε συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα στον Ν. 4622/19 και ετέθη άμεσα από τις 24.8.2021 σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος.
Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο κ. Κουλοχέρης αποχώρησε από τη Δικηγορική εταιρεία της οποίας ήταν εταίρος και έπαψε να έχει εταιρική ή άλλη σχέση μαζί της, καθώς και οιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
Τα στοιχεία αυτά είναι δημόσια και διαθέσιμα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Θεωρώντας δεδομένο ότι, στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα δημοσιεύσετε την ανωτέρω απάντηση και θα προβείτε σε επανορθωτική ανάρτηση, παραμένω στη διάθεσή σας».
Το bankingnews ζήτησε μετά την επιστολή αυτή περισσότερα στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν τα αναφερόμενα στην επιστολή του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών καθώς στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ όπως φαίνεται παρακάτω δεν υπάρχει καμία αναφορά περί αναστολής της ιδιότητας του κυρίου Κουλοχέρη.
Καταγραφή_119.JPG
Λάβαμε από το γραφείο τύπου αντίγραφο αιτήσεως προς το ΔΣΑ με φέρουσα ημερομηνία 24 Αυγούστου και αριθμό πρωτοκόλλου 10491 του ΔΣΑ με την ίδια ημερομηνία, το οποίο μας ζητήθηκε να μην δημοσιευτεί αλλά να γίνει χρήση του περιεχομένου.
Στην αίτηση ενημερώνεται ο κ. Κουλοχέρης γνωστοποιεί στο ΔΣΑ την εκ του νόμου αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας του δικηγόρου για όσο διατηρεί τη θέση του Γενικού Γραμματέα και παρακαλεί για τις νόμιμες ενέργειες εκ μέρους του ΔΣΑ.
Επίσης αναφέρει τα εξής :
«Επιπλέον ως εταίρος και διαχειριστής της δικηγορικής εταιρίας ΜΑΧΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (ΑΜΔΣΑ 80355) με την από 20 Αυγούστου απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων επήλθε και αλλαγή διαχειριστή μετά τη σχετική παραίτησή μου».
Από την αίτηση του κυρίου Κουλοχέρη προκύπτει ότι δεν είναι διαχειριστής της ΜΑΧΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ αλλά δεν προκύπτει ότι έχει πάψει να είναι εταίρος.
Και το ερώτημα είναι αν συνεχίζει να είναι εταίρος και αν μεταβίβασε τη συμμετοχή του από που επιβεβαιώνεται αυτό.

Σημειώνεται ότι οι δικηγορικές εταιρίες έχουν το καταπληκτικό προνόμιο να εξαιρούνται από την εγγραφή στο ΓΕΜΗ και κατά συνέπεια να μην υπόκεινται στους κανόνες δημοσιότητας του ΓΕΜΗ. Παλαιότερες διατάξεις περί υποχρέωσης δημοσίευσης μεταβολών στο Νομικό Βήμα και μάλιστα εντός δύο ημερών που εξασφάλιζαν υποτυπώδη δημοσιότητα έχουν με ένα μαγικό τρόπο εξαφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου. Έτσι οι δικηγορικές εταιρίες δεν υπόκεινται σε κανόνες δημοσιότητας και δεν μπορούν να ελεγχθούν γεγονός που έχει απασχολήσει και τις ευρωπαϊκές αρχές και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η Ελλάδα να καταστεί υπόλογη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως από την απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών δεν λύνεται η εξής απλή απορία:
Πώς είναι δυνατόν μια δικηγορική εταιρία να έχει στο our team (Η ομάδα μας στα Ελληνικά) τον κ. Κουλοχέρη ο οποίος έχει μια δημόσια θέση έστω και αν αναφέρει πως τώρα είναι ΓΓ του ΥΠΟΙΚ.
Το νόημα έχει μια τέτοια τακτική.
Επηρεάζει ή όχι τους δυνητικούς πελάτες της ΜΑΧΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.
Η απάντηση είναι προφανής…
Δεν είναι όμως καθόλου προφανές τι έχει συμβεί με τη συμμετοχή του κ. Κουλοχέρη στη δικηγορική εταιρία ΜΑΧΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και μάλιστα από την ίδια την επιστολή του προς το ΔΣΑ που μας γνωστοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του ΥΠΟΙΚ, παρ ότι το γραφείο Τύπου αναφέρει ότι ο κ. Κουλοχέρης αποχώρησε από την εταιρία και έπαψε να έχει σχέση μαζί της.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης