Τελευταία Νέα
Speculator

Το λάθος της Alpha Trust Ανδρομέδα που αποκάλυψε το bankingnews - Τι απαντά η εταιρία

Το λάθος της Alpha Trust Ανδρομέδα που αποκάλυψε το bankingnews - Τι απαντά η εταιρία
Το bankingnews έλαβε επιστολή από την Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ
Σχετικά Άρθρα

Κάναμε λάθος εκ παραδρομής το οποίο σπεύσαμε άμεσα να διορθώσουμε με την βοήθεια και του άρθρου σας αναφέρει σε επιστολή της προς το Bankingnews η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ δια μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Τζινιέρη.
Το bankingnews έθεσε χθες ερωτήματα για τις διαφορές που είχαν προκύψει και δεν ήταν δικαιολογημένες μεταξύ των τιμών κτήσης εννιαμήνου και δωδεκαμήνου στον πίνακα επενδύσεων της 31/12/2021 που δημοσίευσε η εταιρία.
Για να δείτε το άρθρο πατήστε εδώ.
Η εταιρία απέστειλε χθες το απόγευμα στο Χρηματιστήριο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και το Bankingnews διορθωμένο τον πίνακα επενδύσεων.
Σύμφωνα με την Alpha Trust Ανδρομέδα απεστάλη και δημοσιεύτηκε πίνακας επενδύσεων που συντάσσεται σύμφωνα με τα ΕΛΠ και είναι για αποκλειστική χρήση της εταιρίας και υπολογισμό των φορολογικών της υποχρεώσεων.
Ο πίνακας αυτός όπως αναφέρει στην επιστολή της αποτυπώνει τις πραγματικές αξίες κτήσης και όχι τις λογιστικές που διαμορφώνονται στο τέλος κάθε έτους με αποτέλεσμα οι υπεραξίες να φαίνονται δυσανάλογα αυξημένες.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χθες το πρωί μετά το δημοσίευμα του bankingnews ζήτησε εξηγήσεις άμεσα από την Alpha Trust Ανδρομέδα και μετά την ορθή επανάληψη του πίνακα επενδύσεων που απεστάλη και δημοσιεύτηκε στο Ημερήσιο Δελτίο του ΧΑ ελέγχει τα στοιχεία τα οποία δημοσιεύτηκαν.

Η Επιστολή της Alpha Trust Ανδρομέδα
alpha_trussttt.png

Οι … διαφορές

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση της Alpha Trust για τα αποτελέσματα ενιαμήνου 2021 ότι «Για την περίοδο από 01/01/2021 έως 30/09/2021 το χαρτοφυλάκιο της Εταιρίας σημείωσε άνοδο 19,56% με την εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου (Ν.Α.V.) να ανέρχεται σε €14,47 εκατ. ή €36,07 ανά μετοχή στις 30/09/2021»
Επίσης αναφέρεται ότι τα υπό διαχείριση κεφάλαια στις 30/09/2021 ήταν 15,46 εκ ευρώ.
Ανατρέχοντας στον πίνακα Επενδύσεων της 30/09/2021 τα υπό διαχείριση κεφάλαια αναφέρονται στο ποσό των 15,284 εκ ευρώ και αναφέρεται πως δεν έχουν υπολογιστεί δεδουλευμένοι τόκοι 8.489 ευρώ.
Γίνεται αντιληπτό ότι προκύπτει διαφοροποίηση μεταξύ του πίνακα επενδύσεων και των ανακοινωθέντων στοιχείων της τάξεως των 150.000 ευρώ η οποία δεν είναι ευκαταφρόνητη.
Επιπλέον στις δημοσιευμένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις ενιαμήνου το σύνολο ενεργητικού της εταιρίας διαμορφώνεται στα 15,4 εκ ευρώ που πάλι καταδεικνύει απόκλιση.

Ο Διορθωμένος Πίνακας Επενδύσεων της Andromeda 

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης