Τελευταία Νέα
Speculator

Η Ελβετία και τα δρομολόγια τιμολογίων πετρελαίου με καπέλο έως 1 δολάριο το βαρέλι

Η Ελβετία και τα δρομολόγια τιμολογίων πετρελαίου με καπέλο έως 1 δολάριο το βαρέλι
H αγορά πετρελαίου από διυλιστήρια έχει γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση
Σχετικά Άρθρα

Η Ελβετία ανέκαθεν αποτελούσε έναν ενδιαφέροντα προορισμό για Έλληνες κροίσους καθώς προσφέρει ελευθερία ειδικά στη μετακίνηση των κεφαλαίων παρά τους περιορισμούς που επιχείρησαν να επιβληθούν τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται όμως ότι αποτελεί και τη βάση για να γίνονται δουλειές σε επίπεδο … πετρελαίου.
Διότι η αγορά πετρελαίου από διυλιστήρια έχει γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση ειδικά για ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παραγγελίες.
Γιατί ως γνωστόν κάποιες εταιρίες αναλαμβάνουν να πουλήσουν πολλά εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο με αναθέσεις κυβερνήσεων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.
Και μπορεί οι τιμές να ανεβαίνουν για παράδειγμα τον τελευταίο καιρό αλλά η προσφορά υπάρχει και όλοι θέλουν να πιάσουν το στόχο.
Και αυτοί που θέλουν να πιάσουν το στόχο αναζητούν να βρουν αγοραστές αλλά το επιτυγχάνουν κάποιες φορές με πρόθυμους να τους εξυπηρετήσουν με το αζημίωτο. Και όταν γίνεται λόγος για αζημίωτο αυτό μπορεί να παίζει από 50 cents έως 1 δολάριο το βαρέλι.
Έτσι το πετρέλαιο αφού κάνει ένα γρήγορο δρομολόγιο τιμολογίων κάποιοι γίνονται κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ πλουσιότεροι.
Πού συμβαίνουν όλα αυτά.
Σίγουρα στον πλανήτη γη.
Μπορεί και στην Ελλάδα.
Και όλα αυτά με ελβετικό σουγιά.
Συνεχίζεται…

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης