Τελευταία Νέα
Speculator

Επιστροφή στην κερδοφορία μέσω Μυκόνου για τη Moda Bagno

tags :
Επιστροφή στην κερδοφορία μέσω Μυκόνου για τη Moda Bagno
Σημαντική βελτίωση μεγεθών και για τη θυγατρική στην Τουρκία παρά την αναταραχή που επικρατεί στη χώρα

Μέσω του γνωστού εστιατορίου που έχει στη Μύκονο η Moda Bagno πέτυχε σημαντική βελτίωση πωλήσεων και κατάφερε να εμφανίσει πολύ ισχυρά κέρδη.
Παρά το ευμετάβλητο περιβάλλον που επικράτησε το 2021 η εταιρεία αύξησε το τζίρο της σε ποσοστό 39% σε σχέση με τον αντίστοιχο τζίρο του 2020, με τον τζίρο στο εστιατόριο να αυξάνει σε ποσοστό 198% από τον αντίστοιχο του 2020.
Συγκεκριμένα από την εστίαση είχε τζίρο 4,92 εκατ. ευρώ από 1,65 εκατ. ευρώ.

Εκτός της αύξησης του τζίρου, το περιθώριο μικτού κέρδους στην μητρική, ήταν αυξημένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, λόγω της συμμετοχής του εστιατορίου που έχει μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους.
Η εταιρεία αναφέρει πως το 2022 παρόλο που ξεκίνησε με περίσσια αισιοδοξία, με την ελπίδα ότι ήρθε το τέλος της πανδημίας και ότι ο κόσμος θα μπει επιτέλους μετά από δυο δύσκολα χρόνια σε νέους ρυθμούς κυρίως ανάπτυξης, ο πόλεμος της Ουκρανίας με όλες τις αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, είναι αβέβαιο το πώς θα επηρεάσουν την χρονιά.
Παρόλα αυτά η Διοίκηση της εταιρείας, εξοικειωμένη όλα αυτά τα χρόνια στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, αισιοδοξεί ότι ή όλη αυτή κατάσταση θα είναι πρόσκαιρη και η εταιρεία θα βγει για ακόμη μια χρονιά αλώβητη.
Η εταιρεία είχε καλή κερδοφορία παρά και τα όσα έγιναν στην Τουρκία.

Το 2021 συνεχίστηκε η κατάρρευση της οικονομίας της Τουρκίας, η αξία της λίρας κατρακύλησε σε ιστορικά χαμηλά έχοντας χάσει στα τέλη της χρονιάς το 44% της αξίας της, ενώ ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 20%, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν εισοδήματα και να εκτοξευτούν οι τιμές των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης στα ύψη.
Οι εκτιμήσεις για το 2022 κάνουν λόγο για ευρείας κλίμακας επιβράδυνση της τουρκικής οικονομίας, με τους αναλυτές να αναμένουν να κλείσει με ρυθμό 3,5%.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, εισήλθε με τον χειρότερο τρόπο στο 2022, καθώς διογκώθηκε κατά 234% τον Ιανουάριο.
Κάτω από αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον η θυγατρική Moda Bagno της Τουρκίας, πήγε εξαιρετικά καλά σε σχέση με το 2020.
Είναι γεγονός ότι το πελατολόγιο της εταιρείας, πιστεύοντας αφενός το πολύ καλό όνομα που έχει κτίσει όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία, σε συνδυασμό με τα είδη που εμπορεύεται, εκτόξευσαν τις πωλήσεις.
Συγκεκριμένα ο τζίρος της εταιρείας, αυξήθηκε κατά 154,50% σε σχέση με το 2020, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 660 χιλ. ευρώ από τα αντίστοιχα της περσινής χρονιάς.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 19,1 εκατ. ευρώ από 13,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,94 εκατ. ευρώ από ζημία 2 χιλ. ευρώ.
Εξαιρετικά πήγαν και οι λειτουργικές ταμειακές ροές και διαμορφώθηκαν στα 3,3 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα στα 3,07 εκατ. ευρώ και μειώνοντας τον καθαρό δανεισμό στα 4,4 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης