Τελευταία Νέα
Speculator

Η Coca Cola Τρία Έψιλον απέλυσε ανάπηρο που δεν δέχτηκε να αποχωρήσει εθελουσίως

Η Coca Cola Τρία Έψιλον απέλυσε ανάπηρο που δεν δέχτηκε να αποχωρήσει εθελουσίως

Τον επιβράβευσε το 2018 τον απέλυσε το 2022 - Οι δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σχετικά Άρθρα

Ήταν 10 Μαΐου του 2022 όταν η Coca Cola Τρία Έψιόν προχωρούσε στην απόλυση του εργαζομένου Γ.Ρ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του Bankingnews) στο Σχηματάρι.
Η απόλυση ενός εργαζομένου ίσως να μη προκαλούσε ερωτήματα αν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν είχε κριθεί ανάπηρος με ποσοστό 67% από τα ΚΕΠΑ έχοντας υποστεί εμφράγματα και απωλέσει την όραση από το ένα του μάτι εν ώρα εργασίας.
Δεν θα προκαλούσε επίσης ερωτήματα αν λίγο διάστημα πριν απολυθεί η Coca Coca Τρία Έψιλον δεν του είχε κάνει πρόταση να αποχωρήσει εθελουσίως την οποία ο ίδιος δεν είχε αποδεχτεί παρά το ότι όπως ο ίδιος ισχυρίζεται σε επιστολή του προς την εταιρία (πριν απολυθεί) του διαμηνύθηκε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα απολυθεί όπερ και εγένετο.

Η επιβράβευση και η μνήμη της ανυπακοής

Κι όμως ο ίδιος εργαζόμενος το 2018 είχε πάρει τα εύσημα για την απόδοσή του αλλά και χρηματική επιβράβευση.
Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν «υπάκουος» στο παρελθόν και επιπλέον διεκδίκησε αμοιβές που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση και ως φαίνεται από τις ανταλλαγές επιστολών που είναι στη διάθεση του BN δεν είχε λάβει.
Ειδικότερα ο εργαζόμενος απασχολείται στην εταιρία από το 1993 και το 2010 είχε αρνηθεί να δεχτεί εθελούσια αποχώρηση. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπήρξε έντονη αντίδραση των σωματείων και μάλιστα υπάρχει ανακοίνωση στις 22 Νοεμβρίου 2010 από το Σωματείο της Τρία Έψιλον που αναφέρει ότι ο Γ.Ρ. που δεν υπέγραψε αποχώρηση θα παραμείνει εργαζόμενος στην εταιρία. Σε λιγότερο από 20 ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 10-12-2010 ο Γ.Ρ. εισάγεται στο Τζάνειο με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και υποβάλλεται σε αγγειοπλαστική.

Επιστολές και γνωματεύσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επιστολές που έχει ανταλλάξει ο εργαζόμενος για την εταιρία προκύπτει να έχει ζητήσει με βάση γνωματεύσεις ιατρών που τον παρακολουθούν και ιατρών εργασίας να απασχολείται σε πρωινό ωράριο πράγμα που δεν προκύπτει να συνέβη ενώ ο Γ.Ρ. διαμαρτύρεται ότι την περίοδο του Covid ο ιατρός εργασίας του ζητούσε επαναληπτικά έγγραφα προκειμένου να τον ταλαιπωρεί.
Πάντως ο ιατρός εργασίας της Coca Cola με ημερομηνία 21/1/2021 βεβαιώνει ότι υπό προϋποθέσεις ο Γ.Ρ. είναι ικανός να εκτελεί τα καθήκοντά του υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένα την αποφυγή ακραίων καιρικών, νυκτερινής βάρδιας, πολύωρης παραμονής σε Η/Υ και σωματικής κόπωσης ενώ ο εργαζόμενος είχε πάθει το τρίτο έμφραγμα στις 27 Απριλίου του 2020.

Η «δέσμευση»

Ανατρέχοντας πάντως στην τελευταία δημοσιευμένη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης της Coca Cola 3E αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δεσμευόμαστε για ισότιμη αντιμετώπιση των εργαζομένων μας. Στο πλαίσιο της Πολιτικής μας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα περιλαμβάνεται η δέσμευσή μας να μην κάνουμε διακρίσεις σε οποιοδήποτε εργασιακό θέμα βάσει της φυλής, των πολιτικών πεποιθήσεων, του θρησκεύματος, της καταγωγής, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ηλικίας, των ειδικών αναγκών ή του φύλου των εργαζομένων». Φαίνεται όμως ότι στην περίπτωση του εργαζομένου Γ.Ρ. τα παραπάνω είναι λόγια κενά περιεχομένου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης