Τελευταία Νέα
Speculator

Ο Άδωνις, η νέα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η καυτή σύμπτωση που χρήζει απαντήσεων

Ο Άδωνις, η νέα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η καυτή σύμπτωση που χρήζει απαντήσεων

Το 2005, η προσφυγή Ευθυμιάδη (καρτέλ βιβλίου)  το 2009 και τα ερωτήματα.

Την ώρα που ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπεραμυνόταν της τοποθέτησης της κας Χαράς Νικολοπούλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και επιτιμούσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Λιανό για την αντιθεσμική του επιστολή δήλωνε πόσο έμπειρο στέλεχος ήταν η κα Νικολοπούλου με θητεία στην Επιτροπή από το 2005.
Και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα περί εμπειρίας και ικανοτήτων της κας Νικολοπούλου ασχέτως αν κατά τον κ. Λιανό ουδέποτε είχε αξιολογηθεί γιατί αρνείτο την αξιολόγηση.
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι αν η κα Νικολοπούλου είναι το ίδιο πρόσωπο με την κα Χαρίκλεια Κ Νικολοπούλου που εμφανίζεται σε προσφυγή της εταιρίας ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ GROUP (δραστηριοποιείται στον κλάδο του βιβλίου και είχε τιμωρηθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης του καρτέλ των ξενόγλωσσων βιβλίων) κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως πληρεξούσια δικηγόρος.
Η προσφυγή υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 όταν σύμφωνα με τον Υπουργό η νέα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού εργαζόταν στην Επιτροπή.

Η … σφραγίδα

Στην συγκεκριμένη προσφυγή η κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου (κατά τη σφραγίδα της) υπογράφει ως Χαρά Νικολοπούλου και μέλος της δικηγορικής εταιρίας «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ και ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΗΣΑΪΑΣ».
Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή ο κ. Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε ότι η κα Νικολοπούλου εργαζόταν σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία, η οποία εκπροσωπεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού μεγάλες εταιρείες αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Πιθανόν όλα αυτά να αποτελούν και συμπτώσεις

Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστούν ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί της ευδόκιμης και χωρίς οποιαδήποτε σκιάς πορείας της κας Νικολοπούλου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ειδικά δε ως προς το σκέλος της εκπροσώπησης μιας εταιρίας σε προσφυγή εναντίον της Επιτροπής σε διάστημα που είναι κάποιος εργαζόμενος στην Επιτροπή.
Υποθέτουμε δε ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει ελέγξει κάθε ενδεχόμενο δεδομένης της σταθερής και αταλάντευτης θέσης του υπέρ του διορισμού της κας Νικολοπούλου στην θέση της Αντιπρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης