Τελευταία Νέα
Speculator

Κλέτσας (Alpha Trust Ανδρομέδα): Stock picking με τα κεφάλαια της ΑΜΚ – Οι λεπτομέρειες

Κλέτσας (Alpha Trust Ανδρομέδα): Stock picking με τα κεφάλαια της ΑΜΚ – Οι λεπτομέρειες

Θα γίνει διάθεση μέσω Δημόσιας Προσφοράς έως 2.406.816 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 3,4375 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 6,34 ευρώ

Με τη λογική ότι τα χρήματα τα χρειάζεται όταν οι αγορές δεν είναι ψηλά και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα προχωράει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Alpha Trust Ανδρομέδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας, Βασίλης Κλέτσας, μιλώντας στο ΒΝ αναφέρει πως λόγω των εξελίξεων καθυστέρησε λίγο η εταιρεία να προχωρήσει αν και είχε πάρει την απόφαση από τον περασμένο Φεβρουάριο,
Όμως ευελπιστεί πως θα πάει καλά και η επενδυτική φιλοσοφία της εταιρείας είναι οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και αυτήν την περίοδο εκτός από τις εταιρείες που έχει ήδη επενδύσει, έχει εντοπίσει και μερικές ακόμα που θα ήθελε να τοποθετηθεί.

Σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου, οι μετοχές διαπραγματεύονται τελευταία μέρα με το δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου και από την Τρίτη θα γίνει η αποκοπή.
Η επενδυτική εταιρεία, η μόνη που έχει μείνει πλέον στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ο κλάδος συρρικνώθηκε έντονα τα προηγούμενα χρόνια, έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής με τις επενδύσεις να επικεντρώνονται σε ποιοτικές μετοχές από το χώρο της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Εκεί επιθυμεί να συνεχίσει να επενδύει και εκεί θα στραφούν, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, τα κεφάλαια της αύξησης.

Πιο αναλυτικά, θα γίνει διάθεση μέσω Δημόσιας Προσφοράς έως 2.406.816 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 3,4375 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 6,34 ευρώ ανά νέα μετοχή, προκειμένου να αντληθούν κεφάλαια μέχρι του ποσού των 15.259.213 ευρώ.
Η αναλογία είναι τρεις νέες μετοχές για κάθε δύο παλαιές μετοχές και η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων θα ξεκινήσει στις 22 Ιουλίου.
Η ημερομηνία λήξης της περιόδου διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης είναι η 01.08.2022 και η ημερομηνία λήξης της άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης είναι η 04.08.2022.
Η Εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το σύνολο των αντληθησομένων κεφαλαίων (καθαρού ποσού 15.144.783 ευρώ, μετά την αφαίρεση των συνολικών εξόδων της έκδοσης ύψους 114.430 ευρώ και με την παραδοχή της πλήρους κάλυψης της Αύξησης), τόσο σε περίπτωση πλήρους κάλυψης όσο και σε περίπτωση μερικής κάλυψης της Αύξησης, για επένδυση σε κινητές αξίες και λοιπά χρηματοπιστωτικά μέσα ή σε άλλες επενδύσεις.

Σύμφωνα με την επενδυτική πολιτική της Εταιρείας, οι εν λόγω επενδύσεις επικεντρώνονται σε μετοχικές τοποθετήσεις και ιδιαίτερα σε εταιρείες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.
Σε πλήρη ανάπτυξη των επενδύσεων, οι μετοχές εκτιμάται ότι θα αποτελούν μεγαλύτερο από τα δυο τρίτα της αξίας του χαρτοφυλακίου, με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Ενδιάμεσα, η διαχείριση των διαθεσίμων εκτιμάται ότι θα επιτυγχάνεται μέσω χρεογράφων σταθερού εισοδήματος.
Με βάση τον πίνακα επενδύσεων στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, οι μεγαλύτερες σε αξία θέσεις της επενδυτικής εταιρείας ήταν Quest (1,55 εκατ. ευρώ), Entersoft (607 χιλ. ευρώ), ΕΛΒΕ Ενδυμάτων (601 χιλ. ευρώ), REDS (601 χιλ. ευρώ), Μυτιληναίος, Lamda, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Motor Oil. κ.α.

Σύμφωνα με δηλώσεις βασικών μετόχων ο Φαίδων-Θεόδωρος Ταμβακάκης, ο οποίος ελέγχει άμεσα 84.000 μετοχές, ήτοι 5,235% άμεσα του μετοχικού κεφαλαίου προτίθεται να συμμετέχει στην αύξηση και σε ποσοστό το ύψος του οποίου θα διαμορφωθεί κατά το χρόνο πραγματοποίησης της Αύξησης και να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του για χρονικό διάστημα έξι μηνών.
Το Α/Κ ALPHA BLUE CHIPS ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ προτίθεται να συμμετέχει μερικώς αναφορικά με τη θέση ύψους 7,54% που διατηρεί στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως και οι άλλοι μέτοχοι θα συμμετέχουν στην αύξηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης