Τελευταία Νέα
Speculator

Η νομοθετική γκάφα Άδωνι Γεωργιάδη, η αποκάλυψη από το bankingnews και η διόρθωση στη … ζούλα

Η νομοθετική γκάφα Άδωνι Γεωργιάδη, η αποκάλυψη από το bankingnews και η διόρθωση στη … ζούλα
Όταν το ΥΠΑΝ δεν καταλαβαίνει τι νομοθετεί και προσπαθεί επί μήνες να το κρύψει χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες.
Σχετικά Άρθρα
Στις 16 Ιουνίου το bankingnews έκανε μια σημαντική αποκάλυψη.
Πως στο νόμο για το ΓΕΜΗ 4919 που πήρε ΦΕΚ στις 07-04-2022 είχε θεσμοθετηθεί διάταξη που υποχρέωνε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας και τις ατομικές να υποβάλλουν οικονομικές καταστάσεις στο ΓΕΜΗ.
Το Υπουργείο τότε δεν είχε προβεί σε καμία επίσημη αντίδραση και έτσι επί αρκετό διάστημα επικρατούσε ένας πανικός με πολλές επιχειρήσεις που για πρώτη φορά υποχρεώνονταν να υποβάλουν οικονομικές καταστάσεις να τρέχουν και να μην φτάνουν.
Δείτε το δημοσίευμα...
https://www.bankingnews.gr/speculator/articles/628835/apokalypsi-kai-i-koutsi-maria-tha-dimosieyei-sto-gemi-oikonomikes-katastaseis
Έτσι φτάσαμε στο σχέδιο νόμου «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» όπου στο άρθρο 8 καταργείται η υποχρέωση για τις ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες και τις ατομικές επιχειρήσεις να καταθέτουν στο ΓΕΜΗ ισολογισμούς.
Η υποχρέωση αυτή όμως ουδέποτε υπήρχε στο ΓΕΜΗ καθώς θεσμοθετήθηκε όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews με το νόμο 4919.

Έτσι ο νομοθέτης δηλαδή κατ ουσίαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και το ΥΠΑΝ θεσμοθέτησε σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων μία απαιτητική υποχρέωση, τους έβαλε να φτιάξουν ισολογισμούς για να τους στείλουν στο ΓΕΜΗ αφού όμως οι επιχειρήσεις κατέβαλλαν και τα σχετικά χρήματα στους λογιστές οι οποίοι είναι οι εμπλεκόμενοι στην διαδικασία και μετά την διέγραψε.
Και όλο αυτό θεωρείται ως μία ακόμη απλοποίηση.
Ανατρέχοντας στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» το άρθρο 8 αναφέρεται ως νομοτεχνική διόρθωση και είναι απορίας άξιον αν είχαν πάρει είδηση στο ΥΠΑΝ την υπόθεση αν δεν το αποκάλυπτε το bankingnews καθώς φαίνεται κάποια νομοσχέδια γράφονται στο πόδι.
Αναφέρει επιπλέον στην αιτιολογική έκθεση ότι η ρύθμιση που είχε γίνει με το νόμο 4919 του περασμένου «δεν αποτέλεσε ποτέ την αληθή βούληση του νομοθέτη».
Είναι το μοναδικό σημείο παραδοχής της μεγάλης γκάφας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης