Τελευταία Νέα
Speculator

Η προβληματική διασπορά της Prodea και η αδυναμία διάθεσης πακέτων μετοχών

Η προβληματική διασπορά της Prodea και η αδυναμία διάθεσης πακέτων μετοχών
Ουσιαστικά η εταιρία έχει διασπορά κάτω του 5% και πρόκειται για εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση έχει παρέμβει εδώ και μερικές εβδομάδες η Επιτροπή Kεφαλαιαγοράς
Σχετικά Άρθρα

Μείζον ζήτημα διασποράς προκύπτει για την Prodea όπου παρά τις συνεχείς μεταβιβάσεις μετοχών μεταξύ νομικών προσώπων ο τελικός επενδυτής CASTELAKE L.P. ελέγχει έμμεσα ποσοστό που ανέρχεται στο 95,30% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία.
Ουσιαστικά η εταιρία έχει διασπορά κάτω του 5% και πρόκειται για εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση έχει παρέμβει εδώ και μερικές εβδομάδες η Επιτροπή Kεφαλαιαγοράς.
Από την εταιρία υπήρξαν διαρροές για διάθεση μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση η οποία θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και το 20% του μετοχικού κεφαλαίου ακόμα και εντός του Αυγούστου.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι βολιδοσκοπήσεις που έγιναν σε θεσμικούς επενδυτές δεν είχαν αποτέλεσμα.
Υπό αυτές τις συνθήκες το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο μια εταιρία επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία μπορεί να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο με διασπορά η οποία έχει προβληματικά χαρακτηριστικά.
Είναι δε απορίας άξιον για ποιο λόγο γίνονται συνεχείς εσωτερικές μεταβιβάσεις μετοχών χωρίς να αλλάζει ο τελικός επενδυτής τους τελευταίους μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Prodea προκειμένου να αυξήσει τη διασπορά είχε προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες στην Alpha Bank και πακέτο μετοχών για να αποκτήσει το project skyline.
Ωστόσο έμεινε εκτός διαδικασίας καθώς προτιμητέος επενδυτής ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία Premia-Dimand.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται ότι προκάλεσε και προβλήματα συνολικά στην προσπάθεια διάθεσης μετοχών σε ειδικούς επενδυτές τους τελευταίους μήνες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης