Τελευταία Νέα
Speculator

Μεγάλη επένδυση - έκπληξη ανακοινώνει σήμερα 8/9 η NOVA (Wind) στο τομέα των τηλεπικοινωνιών κόντρα στον ΟΤΕ

Μεγάλη επένδυση - έκπληξη ανακοινώνει σήμερα 8/9 η NOVA (Wind) στο τομέα των τηλεπικοινωνιών κόντρα στον ΟΤΕ
Στα ύψη ξανά ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες-Αποκτά ισχυρό αντίπαλο ο ΟΤΕ μετά από χρόνια.

Μεγάλη επένδυση έκπληξη στο χώρο των τηλεπικοινωνιών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα 8 Σεπτεμβρίου 2022 σε συνέντευξη τύπου η NOVA (WIND) ανοίγοντας και επίσημα έναν νέο κύκλο έντονου ανταγωνισμού στον κλάδο όπου επί πολλά χρόνια κυριαρχούσε ο όμιλος ΟΤΕ.
Ο όμιλος έχει ήδη πραγματοποιήσει επένδυση 1,5 δις ευρώ για την εξαγορά της Forthnet - Nova πρώτα και της Wind στη συνέχεια και έχοντας εξαγγείλει επενδύσεις 1,3 δις ευρώ την επόμενη πενταετία αναμένεται να κάνει την έκπληξη διευρύνοντας το επενδυτικό του πρόγραμμα.
Με τον τρόπο αυτό ο ΟΤΕ αποκτά ισχυρό ανταγωνισμό πράγμα που δείχνει να αντιλαμβάνεται επισπεύδοντας την εμπορική διάθεση πακέτων υψηλών ταχυτήτων έως 1 Gbps
Η NOVA πάντως έχει ήδη εξαγγείλει ότι οι επενδύσεις της θα εστιαστούν «σε τομείς προτεραιότητας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση».
Το μείζον ερώτημα που πιθανόν να απαντηθεί και σήμερα είναι σε ποιο βαθμό η NOVA θα αγοράζει χονδρική από τον ΟΤΕ, ή θα επεκτείνει πέραν κάθε σχεδιασμού το δίκτυό της ή θα συμπράξει σε επέκταση του δικτύου ώστε να γίνει περισσότερο αυτόνομη και να διευρύνει τα περιθώρια κέρδους της.
Η ίδρυση της Hellenic Open Fiber με αρχικό κεφάλαιο 70 εκ ευρώ δείχνει τις διαθέσεις που δεν περιορίζονται στη διάθεση τεχνολογίας οπτικών ινών σε περισσότερα από 600.000 σπίτια μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
Η εταιρία έλαβε ήδη δάνειο 80 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για επένδυση 100 εκ ευρώ και τα κεφάλαια που διαθέτει ήδη δίνουν τη δυνατότητα για σημαντική δραστηριότητα στις οπτικές ίνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέτοχος της Nova, United Group, η οποία ανήκει στον επενδυτικό όμιλο της BC Partners, έχει πραγματοποιήσει, την τελευταία διετία 27 εξαγορές / επενδύσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των media.
Πρόσφατα ανακοίνωσε την απόκτηση του 100% της Ascanius Media από το Σεράγεβο, του 100% της Ascanius Media από τη Λιουμπλιάνα, του 50% της AM Komunikacije από τη Λιουμπλιάνα και του 50% της ADEBA Investment Limited Cyprus.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης