Τελευταία Νέα
Speculator

Εμπλοκή με τον νέο Πρόεδρο στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων μετά την επιλογή Ταχυνάκη από Βεσυρόπουλο

Εμπλοκή με τον νέο Πρόεδρο στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων μετά την επιλογή Ταχυνάκη από Βεσυρόπουλο

Ο κίνδυνος δικαστικών εμπλοκών και η εντολή Μητσοτάκη να μην υπάρχουν πουθενά σκιές

Σχετικά Άρθρα

Εμπλοκή σημειώνεται στην τοποθέτηση νέου Προέδρου στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) με την προώθηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Παναγιώτη Ταχυνάκη από την πλευρά του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.
Η επιλογή Ταχυνάκη ο οποίος ήταν και επιβλέπων καθηγητής στο μεταπτυχιακό του Υφυπουργού δεν φαίνεται όμως να καλύπτει την εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μην υπάρχει καμία σκιά σε επιλογές προσώπων που θα στελεχώσουν κορυφαίες θέσεις.
Και φαίνεται να αποτελεί την κύρια αιτία που μέχρι στιγμής δεν έχει επικυρωθεί με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ η τοποθέτησή του παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες από τη σύνταξη της λίστας επιλογής των τριών επικρατέστερων υποψηφίων από το ΑΣΕΠ.
Μια επιλογή που έχει επίσης πολλές σκιές και έχει προκαλέσει τη μήνη αρκετών υποψηφίων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος κ. Γιώργος Βενιέρης πρώην Πρόεδρος της ΕΛΤΕ αλλά και επί έξι χρόνια πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας αποκλειστικά στο Bankingnews άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για τις διαδικασίες που ακολούθησε το ΑΣΕΠ στην επιλογή των υποψηφίων.

Οι κεραυνοί Βενιέρη

Είχε μάλιστα αφήσει βαρύτατες αιχμές για τους Καθηγητές Ταχυνάκη και Γκίνογλου που είναι οι δύο εκ των τριών προταθέντων από το ΑΣΕΠ (ο τρίτος είναι ο νυν Αντιπρόεδρος Π. Γιαννόπουλος) αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Επί της διαδικασίας θεωρώ άδικο και απαράδεκτο να λαμβάνεται υπό όψιν η διοικητική εμπειρία στα πλαίσια των καθηκόντων του καθηγητή και να εξομοιούται με την εμπειρία που ζητά η προκήρυξη και αφορά στην προϋπηρεσία σε υποχρεωτικούς ελέγχους.
Ως Έλλην πολίτης παρ’ ότι το δικαιούμαι δεν έλαβα από το ΑΣΕΠ απάντηση για τον τρόπο που έχει υπολογιστεί η προϋπηρεσία μου και αναρωτιέμαι:
Πως είναι δυνατόν ένας νεότερος καθηγητής από εμένα που δεν έχει χρηματίσει ούτε πρύτανης, ούτε Πρόεδρος της ΕΛΤΕ, ούτε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου σε εισηγμένη εταιρία και μάλιστα πολύ μεγάλου μεγέθους λαμβάνει περισσότερα μόρια από εμένα;
Υπό αυτά τα δεδομένα επιφυλάσσομαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη».
Προφανώς σε αυτά δεν έχει απάντηση το ΑΣΕΠ όπου η Επιτροπή που επέλεξε τους τρεις επικρατέστερους υποψήφιους έκανε τη λαθροχειρία να βαφτίσει το διδακτικό έργο έως εργασιακή εμπειρία παρά το γεγονός ότι εργασιακή εμπειρία δεν νοείται άλλη από τον υποχρεωτικό έλεγχο για τον οποίο και οι δύο Καθηγητές που έδωσαν το μεταπτυχιακό στον κ. Βεσυρόπουλο δεν έχουν ούτε μια ώρα εμπειρίας.
Πέραν αυτών η επιλογή Ταχυνάκη από τον κ. Βεσυρόπουλο έχει προκαλέσει σούσουρο στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα καθώς ο κ. Ταχυνάκης φαίνεται να έχει στενές σχέσεις με Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο οποίος ελέγχεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα για περίεργες συναλλαγές και μεταφορές ποσών σχετιζόμενες με πρόσωπο που ήταν εμπλεκόμενο στη λίστα Λαγκάρντ και σήμερα έχει αποδημήσει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης