Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Φωτιά στο ΓΕΜΗ και την εταιρία ορκωτών ΣΟΛ από προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Creta Farm

Αποκλειστικό: Φωτιά στο ΓΕΜΗ και την εταιρία ορκωτών ΣΟΛ από προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Creta Farm

Η αναφορά Δομαζάκη για παράνομο έλεγχο οικονομικών καταστάσεων που προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης

Σχετικά Άρθρα

Σε δύσκολη θέση περιέρχεται το ΓΕΜΗ αλλά και η εταιρία ορκωτών ΣΟΛ μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί το 19ο προανακριτικό τμήμα του Πταισματοδικείου Αθηνών μετά από αναφορά-εξώδικο του Κωνσταντίνου Δομαζάκη για την οποία έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία.

Η υπόθεση αφορά στην εταιρία ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ που αποτελούσε μέρος της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms μέσω της οποίας αποκτήθηκε ο έλεγχος της αλλαντοβιομηχανίας από τον όμιλο Βιντζηλαίου και τη Bella Bulgaria. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η αναφορά Δομαζάκη εστιάζεται στο γεγονός ότι με μη νόμιμη διαδικασία άλλαξε ο ορκωτός της ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ.
Ειδικότερα ισχυρίζεται ότι οι οικονομικές καταστάσεις της θυγατρικής της νέας Creta Farm της Τετοφάρμα συντάχθηκαν και ελέγχθηκαν από τον ορκωτό λογιστή της ΣΟΛ χωρίς να έχει τη σχετική νομιμοποίηση καθώς η ΕΛΤΕ δεν είχε εγκρίνει την αλλαγή ορκωτού που προηγουμένως ήταν η KPMG.

Ο μέτοχος της πρώην Creta Farm διαμαρτύρεται γιατί οι οικονομικές καταστάσεις της ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ με υπογραφή του ορωκτού της ΣΟΛ κ Μιχάλη Κοτζαμάνη παραμένουν δημοσιευμένες στο ΓΕΜΗ.
Μάλιστα ισχυρίζεται ότι πάσχουν οι οικονομικές καταστάσεις του 2018 καθώς στερούνται ερείσματος και κατά συνέπεια και οι καταστάσεις των επόμενων οικονομικών ετών.
Ο κ. Δομαζάκης ισχυρίζεται ότι με βάση τις «πάσχουσες» οικονομικές καταστάσεις έγινε η μεταβίβαση της ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ στα πλαίσια της πτωχευτικής διαδικασίας προς την πρώην IMPALA Hellas και νυν Creta Farms.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ είχε υποβάλει αίτημα αλλαγής ορκωτού και συγκεκριμένα ζητούσε να αντικατασταθεί η KPMG με τη ΣΟΛ.

Ωστόσο η ΕΛΤΕ απέρριψε το αίτημα αλλά η ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ και ο ορκωτός της ΣΟΛ αγνόησαν την απόρριψη και έτσι δημοσιεύτηκαν ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις από τον ορκωτό της ΣΟΛ.
Προκαλεί δε εντύπωση γιατί η KPMG που ήταν ορκωτός το 2018 της Creta Farm δεν είχε διενεργήσει έλεγχο.
Άγνωστο είναι επίσης αν η ΕΛΤΕ έχει παραπέμψει τη ΣΟΛ και τον ορκωτό που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις χωρίς την έγκρισή της στο πειθαρχικό και αν έχει επιβάλει ποινές.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης