Τελευταία Νέα
Speculator

Λάμψα: Σύμβαση μίσθωσης με το βασικό μέτοχο Θ. Λασκαρίδη με «συνήθεις» αλλά άγνωστους εμπορικούς όρους

Λάμψα: Σύμβαση μίσθωσης με το βασικό μέτοχο Θ. Λασκαρίδη με «συνήθεις» αλλά άγνωστους εμπορικούς όρους
H εισηγμένη ανακοίνωσε  σύμβαση μίσθωσης τριάντα ετών με δικαίωμα παράτασης και «πρόβλεψη για δυνατότητα πρόωρης λύσης της υπό τις ίδιες προϋποθέσεις για αμφότερα τα μέρη» χωρίς να αναφέρονται οι προϋποθέσεις
Σχετικά Άρθρα
Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Να γίνεται μίσθωση χωρίς μίσθωμα αλλά με προκαταβολή μεταξύ εισηγμένης και βασικού μετόχου.
Ο λόγος για τα Ξενοδοχεία Λάμψα που ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε σύσταση νέας Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (Ι.Κ.Ε.), κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) θυγατρικής της.
Η εταιρία καταχωρήθηκε στο στις 25 Νοεμβρίου με την επωνυμία «ΕΛΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», και κεφάλαιο 100.000 ευρώ.

Η εισηγμένη αναφέρει ότι υπό την ιδιότητα της μισθώτριας, προέβη την 01.12.2022 στην υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μισθώσεως Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος «Elatos Resort & Health Club» με την ιδιοκτήτρια εταιρεία υπό την επωνυμία «ΕΛΑΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η οποία προσφάτως περιήλθε στον πλήρη έλεγχο του βασικού μετόχου της Εταιρείας, κ. Αθανασίου Λασκαρίδη.
Για το λόγο αυτό θα καταβάλλει λίγες ημέρες μετά την ίδρυσή της στο βασικό μέτοχο της εισηγμένης ως προκαταβολή ποσό πενταπλάσιο του μετοχικού της κεφαλαίου (500.000 ευρώ) με άγνωστη χρηματοδότηση.
Έλαβε ή θα λάβει άραγε κεφάλαιο από τη Λάμψα ως προκαταβολή έναντι μελλοντικής αύξησης ή δάνειο ή θα δανειοδοτηθεί από τραπεζικό ίδρυμα;

Αυτό όμως είναι ήσσονος σημασίας καθώς η εισηγμένη έχει ανακοινώσει σύμβαση μίσθωσης τριάντα ετών με δικαίωμα παράτασης και «πρόβλεψη για δυνατότητα πρόωρης λύσης της (καταγγελία) υπό τις ίδιες προϋποθέσεις για αμφότερα τα μέρη» χωρίς να αναφέρονται οι προϋποθέσεις.

Μόνο που το ετήσιο μίσθωμα είναι άγνωστο ενώ αναφέρεται ότι η σύμβαση έγινε με όρους αγοράς.
Άραγε υπάρχουν πολλές συμβάσεις με όρους αγοράς που δεν έχει καθοριστεί το μίσθωμα;
Η αιτιολόγηση της εισηγμένης για το άγνωστο του μισθώματος είναι ότι «για λόγους ασφαλείας, θα προσδιορισθεί μόνο κατόπιν εκπόνησης των μελετών αναβάθμισης του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος «Elatos Resort & Health Club» και ανάπτυξης του σχετικού επιχειρηματικού σχεδίου βάσει οικείας εκτίμησης του ευλόγου από ανεξάρτητο εκτιμητή»!!!

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης