Τελευταία Νέα
Speculator

Η εμμονή Κοντόπουλου με τα remote members και η κριτική για πολιτική εκτός τόπου και χρόνου

Η εμμονή Κοντόπουλου με τα remote members και η κριτική για πολιτική εκτός τόπου και χρόνου
Η επιμονή του για συναντήσεις με μέλη ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ώστε να τους πείσει να γίνουν μέλη εξ αποστάσεως ειδικά κατά το πρόσφατο επενδυτικό συνέδριο προκαλεί ποικίλα σχόλια
Σχετικά Άρθρα
Σε αναζήτηση remote members έχει επιδοθεί ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ κ. Γιάννος Κοντόπουλος γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Η επιμονή του για συναντήσεις με μέλη ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ώστε να τους πείσει να γίνουν μέλη εξ αποστάσεως ειδικά κατά το πρόσφατο επενδυτικό συνέδριο προκαλεί ποικίλα σχόλια από στελέχη της χρηματιστηριακής που κάνουν για στρατηγική εκτός τόπου και χρόνου.
Και αυτό διότι αν κάποιος ξένος χρηματιστής επιθυμούσε να γίνει μέλος εξ αποστάσεως θα το είχε ήδη πράξει.

Και ο μόνος λόγος για να το πράξει είναι η επιθυμία να παραμείνουν απόρρητες από τα υφιστάμενα μέλη του Χρηματιστηρίου οι συναλλαγές που πραγματοποιεί.
Επισημαίνεται ότι για τους ξένους χρηματιστές ζήτημα εξοικονόμησης κόστους δεν υφίσταται οπότε και δεν έχουν ουσιαστικό λόγο να κινήσουν διαδικασίες ώστε να καταστούν remote members.
Ειδικά μάλιστα αν δεν υπάρχει κίνητρο πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβεί καθώς θα ετίθετο θέμα νόθευσης του ανταγωνισμού αν από την πλευρά της ΕΧΑΕ δίνονταν ιδιαίτερα προνόμια.

Σε κάθε περίπτωση χρηματιστηριακοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τους προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο CEO της ΕΧΑΕ φαίνεται να δίνει έμφαση σε άνευ ουσίας επιδιώξεις όταν τα προβλήματα του ελληνικού Χρηματιστηρίου είναι τα εμπόδια που υπάρχουν για την αύξηση της δραστηριότητας των ξένων επενδυτών και τα οποία αφορούν από τεχνικά ζητήματα έως και ζητήματα φορολόγησης.
Από την άλλη πλευρά οι θιασώτες της πολιτικής Κοντόπουλου που αποτελούν μειοψηφία θεωρούν ότι η στρατηγική θα έχει αποτελέσματα τα οποία ωστόσο δεν είναι ακόμα ορατά καθώς ουδένα remote member προστέθηκε στον ένα χρόνο θητείας του στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης