Τελευταία Νέα
Speculator

Θυγατρική στις οπτικές ίνες συστήνει η Vodafone - Η στρατηγική και η στόχευση με την ίδρυση της νέας εταιρίας

Θυγατρική στις οπτικές ίνες συστήνει η Vodafone -  Η στρατηγική και η στόχευση με την ίδρυση της νέας εταιρίας
Κόστος 60 εκ ευρώ από την αύξηση των τιμών ενέργειας
Σχετικά Άρθρα
Στη δημιουργία εταιρίας οποία θα έχει ως μοναδικό αντικείμενο την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών προχωρά η Vodoafone.
Η εταιρία θα προκύψει από την εισφορά της συγκεκριμένης δραστηριότητας από τη μητρική εταιρία και στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και από επενδυτικά χαρτοφυλάκια που επιθυμούν να τοποθετηθούν στα δίκτυα οπτικών ινών.
Παράλληλα η εταιρία βρίσκεται πολύ κοντά συμφωνία με την HBO για αλλά δύο έτη προκειμένου να προβάλει ταινίες της Warner Bross και μάλιστα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Η Vodafone φαίνεται ότι πλέον βλέπει και ως πεδίο ανάπτυξης το δημόσιο τομέα όπου έχει αναλάβει ή πρόκειται άμεσα να αναλάβει έργα ύψους 100 εκ ευρώ,
Κατά τον επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας κο Χάρη Μπρουμίδη η πρόκληση για το 2023 είναι το ενεργειακό κόστος το οποίο αναμένεται να επιβαρύνει την εταιρία σε ετήσια βάση με το ποσό των 60 εκ ευρώ. Ωστόσο ο κ. Μπρουμίδης κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το ενδεχόμενο αύξησης τιμών αναφέροντας ότι αν οι ανταγωνιστές συνεχίσουν τον πόλεμο τιμών η Vodafone θα σηκώσει το γάντι.
Ο ίδιος επεσήμανε το γεγονός ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών κινείται με συνέπεια κάτω από τον Γενικό Δείκτη Τιμών εδώ και πολλά χρόνια, ενώ μεσοσταθμικά καθ’ όλον το 2022 ήταν κατά 14% χαμηλότερος από τον πληθωρισμό, συμβάλλοντας στην συγκράτησή του. Και σημείωσε ότι από το 2012, ενώ η κίνηση data στο δίκτυο κινητής έχει αυξηθεί κατά 6500%, το μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) έχει μειωθεί κατά 57% στα συμβόλαια και σχεδόν κατά 40% συνολικά στο σύνολο των πελατών της Vodafone.
Η Vodafone Ελλάδας ολοκληρώνει το Α΄ Εξάμηνο του οικονομικού της έτους (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2022), με αυξημένο κύκλο εργασιών, ύψους 487 εκατ. ευρώ, ο οποίος επέστρεψε στην προ πανδημίας περίοδο. Διατηρώντας ισχυρή πελατειακή βάση, με 4,2 εκατ. και 0,9 εκατ. σε κινητή και σταθερή, αντίστοιχα, η εταιρεία κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων, η οποία αυξήθηκε κατά 47% σε σχέση με πέρυσι.Σήμερα, το 5G δίκτυο της Vodafone έχει ενεργοποιηθεί σε περισσότερες από 140 πόλεις και οικισμούς, καθώς και σε 27 νησιά της χώρας, με την πληθυσμιακή κάλυψη να ξεπερνά το 50% και με στόχο να φτάσει το 70% το 2023 και το 90% στο τέλος του 2025, αντίστοιχα. Παράλληλα, στα δίκτυα οπτικών ινών σταθερής, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει την επένδυσή της, με στόχο να συνδέσει 850.000 σπίτια και επιχειρήσεις με δίκτυα FTTH μέσα στα επόμενα χρόνια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Βέροια και Κοζάνη.
Επιπλέον, η Vodafone προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και το έργο των υποθαλάσσιων καλωδίων σε Αιγαίο και Ιόνιο.
Στο Αιγαίο, έχει ήδη ολοκληρωθεί η πόντιση και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες προσαιγιάλωσης, ενώ στο Ιόνιο απομένουν οι αδειοδοτικές εκκρεμότητες, ώστε, πλην απροόπτου, η τουριστική σεζόν του 2023 να βρει πλήρως διασυνδεμένα τα 10 νησιά που βρίσκονται στις διαδρομές των καλωδίων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης