Τελευταία Νέα
Speculator

Το Colpo Grosso Φειδάκη με FG Europe και ΕΣΚΙΜΟ

Το Colpo Grosso Φειδάκη με FG Europe και ΕΣΚΙΜΟ
Το … μεγάλο ταμείο της FG Europe, η στρατηγική σύμπραξη και η μεγάλη επένδυση στην Πελοπόννησο
Η πώληση του 51% της FG South East Europe, η οποία δραστηριοποιείται στον κλιματισμό και αποσχίστηκε από την FG Europe του ομίλου Φειδάκη γεμίζει τα ταμεία των μετόχων του ελληνικού ομίλου οι οποίοι άμεσα αναμένεται να προχωρήσουν στην επόμενη κίνηση που είναι μεγάλη επένδυση στην Πελοπόννησο με την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών σε συνεργασία με κορυφαίο ασιατικό όμιλο παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών και κλιματιστικών.
Η πώληση του 51% της FG South East Europe ουσιαστικά εξασφαλίζει ότι ο όμιλος Φειδάκη από κοινού με τους Ιάπωνες τα επόμενα χρόνια θα διαθέτει τα προϊόντα του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη χωρίς να «πονοκεφαλιάζει» για ανανέωση συνεργασίας η οποία πάντα ενέχει τον κίνδυνο να μην ανανεωθεί.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη και επιβράβευση του ομίλου Φειδάκη που ήταν ο όμιλος που έβαλε τα προϊόντα Fujitsu στην Ευρωπαϊκή Αγορά.
Την ίδια στιγμή είναι προφανές ότι ο όμιλος Φειδάκη εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα. Και παρά το ότι το τίμημα της μεταβίβασης δεν έχει ανακοινωθεί υπολογίζεται ότι οι πωλητές θα βάλουν στο ταμείο τους πάνω από 100 εκ ευρώ καθώς όσοι ξέρουν το Γιώργο Φειδάκη επισημαίνουν ότι αποκλείεται να πούλησε με τίμημα χαμηλότερο από 15 φορές τα EBITDA.
Και η εταιρία της οποίας πουλήθηκε το 51% φέτος αναμένεται να κλείσει με EBITDA πάνω από 15 εκ ευρώ και τζίρο υψηλότερο των 130 εκ ευρώ.

Η ισχυρή ρευστότητα ανοίγει το δρόμο για τη μεγάλη επένδυση στην Πελοπόννησο. Μια επένδυση που θα θυμίζει τις παλιές εποχές όπου η ΕΣΚΙΜΟ και η Πίτσος πρωταγωνιστούσαν στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Στόχος του ομίλου Φειδάκη είναι η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου σε συνεργασία με ασιατικό όμιλο που διαθέτει τεχνογνωσία με στόχο πρώτον να παράγει προϊόντα με το σήμα ΕΣΚΙΜΟ τα οποία θα διαθέτει σε Ελλάδα και Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που έχει δίκτυα ο όμιλος FG και δεύτερον θα πραγματοποιεί παραγωγή και για λογαριασμό του ασιατικού ομίλου.
Ο ασιατικός όμιλος αποτελεί παγκόσμιο brand name και επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει πρόσβαση σε παραγωγική μονάδα στην Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις του οι οποίες επιβαρύνονται σήμερα από τα υψηλά μεταφορικά κόστη αλλά και τα αυξημένα πλέον κόστη παραγωγής στην Ασία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης