Speculator

United Group (Nova): Εξετάζει πώληση του δικτύου οπτικών ινών σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται

United Group (Nova): Εξετάζει πώληση του δικτύου οπτικών ινών σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται
Το αυξημένο κόστος δανεισμού και η μετοχική αναδιάρθρωση
Σχετικά Άρθρα
Ο δανεισμός του United Group που ελέγχει μεταξύ άλλων τη Nova έχει ανέβει στα επίπεδα των 5 δις ευρώ και τα επιτόκια έχουν ενισχυθεί με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις προκειμένου να συνεχιστούν οι επενδύσεις που έχουν ανακοινωθεί αλλά και να υπάρξει μετοχική αναδιάρθρωση δεδομένου ότι τα Private Equity Funds έχουν πεπερασμένο ορίζοντα επενδύσεων.
Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο το United Group να «πακετάρει» τις υποδομές οπτικής ίνας που διαθέτει σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται και στη συνέχεια να προχωρήσει στην πώλησή τους.
Η πώληση υποδομών άλλωστε έχει αρχίσει να γίνεται παγιωμένη πρακτική από τηλεπικοινωνιακές εταιρίες ως εργαλείο χρηματοδότησης των επόμενων επενδυτικών κινήσεών του και αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών τους.
Την πώληση ακολουθεί η μακροχρόνια ενοικίαση των υποδομών από τις εταιρίες πωλητές γεγονός που εξασφαλίζει έσοδα για τον αγοραστή των υποδομών.
Σημειωτέον ότι υπάρχουν Infrastructure Funds τα οποία ειδικεύονται σε τέτοιου είδους επενδύσεις.
Είναι άγνωστο στην περίπτωση που η United πουλήσει τις υποδομές οπτικής ίνας τι θα συμβεί με τις επενδύσεις που έχει ανακοινώσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα αν θα αναλάβει το νέο σχήμα την ολοκλήρωση του δικτύου οπτικών ινών ή ανάπτυξη θα γίνει από την Nova και στη συνέχεια το δίκτυο θα πουληθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το δίκτυο οπτικών ινών της Nova έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω θυγατρικής εταιρίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης