Τελευταία Νέα
Speculator

Σε τροχιά υλοποίησης η επένδυση των 500 εκατ. ευρώ στο Elounda Hills από τη Mirum του Vitaliy Borisov

Σε τροχιά υλοποίησης η επένδυση των 500 εκατ. ευρώ στο Elounda Hills από τη Mirum του Vitaliy Borisov
Τα 150 εκ ευρώ που ήδη έχει ρίξει ο Ρωσοισραηλινός επενδυτής
Σχετικά Άρθρα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται μετά από επτά χρόνια η επένδυση της Mirum στην Κρήτη ύψους 500 εκ ευρώ που έχει ενταχθεί στο Fast Track το οποίο καθόλου fast δεν αποδεικνύεται.
Η αδειοδότηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι κατασκευαστικές δραστηριότητες.
H Mirum θα απευθυνθεί στις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ κλπ) επιθυμώντας τη συμμετοχή στο έργο και τοπικών εταιριών.

Ο επενδυτής της Mirum Vitaliy Borisov (Ρωσοισραηλινός που έχει γεννηθεί στην Ουκρανία) αυτή τη έχει αγοράσει 675 στρέμματα παράκτιας γης στα οποία φιλοξενούνται κυρίως συγκρότημα κατοικιών και boutique ξενοδοχεία.
Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχει επενδύσει περί τα 150 εκ ευρώ. Ανάμεσα στα έργα της Mirum στην Ελλάδα περιλαμβάνονται οι Mirum Villas στην Ελούντα, απέναντι από τη Σπιναλόγκα καθώς και το boutique ξενοδοχείο «Island Concept», στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Το εν εξελίξει project Elounda Hills μια επένδυση 500 εκ ευρώ που έχει ενταχθεί στο Fast Track είναι το μεγαλύτερο της Mirum στην Ελλάδα και για να ξεκινήσει να χτίζεται χρειάστηκαν περισσότερα από 10 χρόνια αγορών των παρακείμενων οικοπέδων, με πάνω από 2 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο.
Στο Elounda Hills θα κτιστούν 140.000 τ.μ. που αφορούν σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, Luxury Hotel brand «One Ηotels», ως operator.

Θα περιλαμβάνει επίσης μια οικιστική κοινότητα, μαρίνα 64 θέσεων (την κατασκευή της οποίας έχει αναλάβει ήδη η Λατομική), ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές.
Σύμφωνα με στελέχη της Mirum Hellas τα 500 εκ ευρώ επένδυσης θα προέλθουν από σε ίδια κεφάλαια του ομίλου Mirum, τραπεζικό δανεισμό (περίπου 150 έως 200 εκ ευρώ) και προπωλήσεις κατοικιών.
Σε ότι αφορά στο δανεισμό υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από δύο ελληνικές τράπεζες αλλά η πλευρά της Mirum θεωρεί το επιτόκιο αλμυρό και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται το 2027, ενώ ως το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος.
Η ανοικοδόμησή του, η οποία ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2022, χωρίζεται σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση το πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα.
Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα (One Hotels), 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις.
Οι τιμές πώλησης της κάθε βίλας κυμαίνονται μεταξύ 5000 και 7000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και με βάση τα τετραγωνικά η κάθε βίλα πωλείται από 1,5 εκ ευρώ και 7,5 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης