Τελευταία Νέα
Speculator

Ο Ρέστης δεν έβαλε την πρώτη δόση 2,5 εκ ευρώ για το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης - Πιθανό το ναυάγιο

Ο Ρέστης δεν έβαλε την πρώτη δόση 2,5 εκ ευρώ για το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης - Πιθανό το ναυάγιο
Λίγες μέρες διήρκεσε το θαύμα της προσφοράς του Β. Ρέστη ...
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί στο διαγωνισμό που έκανε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης να έγινε το … θαύμα ο Βίκτωρ Ρέστης να υποβάλει, για μίσθωση 17 στρεμμάτων για 99 χρόνια, προσφορά που αντιστοιχεί σε καθαρή παρούσα αξία 350 εκ ευρώ αλλά φαίνεται ότι το θαύμα διήρκεσε λίγες μόνο ημέρες.

Στις 30 Ιανουαρίου 2023 ο κ. Ρέστης έπρεπε να καταβάλει με βάση την προσφορά που υπέβαλε αλλά και τους όρους του διαγωνισμού ποσό της τάξεως των 2,5 εκ ευρώ αλλά αυτό δεν συνέβη.
Και αν δεν συμβεί έως την ερχόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 με την ανοχή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο διαγωνισμός πιθανότατα ενώ έχει κατακυρωθεί θα οδηγηθεί σε ναυάγιο.

Και αν συμβεί αυτό ο Βίκτωρ Ρέστης δεν έχει να χάσει και πολλά καθώς η εγγυητική που έχει καταθέσει είναι ύψους 160.000 ευρώ.
Kαι μπροστά στα εκατομμύρια που μπορεί να χαθούν από την εξωφρενική προσφορά που υπέβαλε φαίνεται ότι είναι προτιμότερο να χαθούν τα 160.000 ευρώ που πραγματικά είναι ασήμαντο ποσό για την οικονομική επιφάνεια του εφοπλιστή.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πιθανό το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός που έσπασε ταμεία από πλευράς προσφορών να οδηγηθεί σε ναυάγιο και να επαναληφθεί.
Και προφανώς σε μια τέτοια περίπτωση η συμμετοχή του κ. Βίκτωρα Ρέστη θα μοιάζει φανταστικό σενάριο καθώς είναι αδύνατο κάποιος που δεν θα έχει εκπληρώσει τους όρους του διαγωνισμού να μπορεί να μετέχει εκ νέου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές είναι πιθανό η Ιερά Αρχιεπισκοπή (για την ακρίβεια το ΔΣ του Ορφανοτροφείου) να απευθυνθεί στο δεύτερο υπερθεματιστή αλλά είναι αμφίβολο αν αυτός θα μπει στη διαδικασία καθώς αυτό βρίσκεται στην διακριτική του ευχέρεια.

Ποιοι κατέθεσαν προσφορές στο διαγωνισμό

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές τα εξής σχήματα:
1. Η εταιρία PFIC Ltd – Κύπρος
Δ/ντής Παναγιώτης Αγαπίου
2. V.RESTIS – DMELIA ΕΠΕ
Βίκτωρ Ρέστης – Δήμητρα Μαράντου
3. TORIASE PUBLIC Co Ltd – Κύπρος
Δ/ντης Ανδρέας Καϊλής – Η Toriasse είναι θυγατρική της Ισραηλινής πολευθνικης Vivion Group
4. FG EUROPE A.E.
Όμιλος Φειδάκη
5. Όμιλος INTRAKAT
6. Ο εφοπλιστής ΒΟΥΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ που έχει τις εταιρίες PARAGON SHIPPING – BOX SHIPS – ALLSEAS MARINE)
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρεία TORIASE PUBLIC υπάρχει υπήκοος Ισραήλ, ο οποίος μισθώνει ήδη μια εκ των τεσσάρων βιλών που βρίσκονται στο ορφανοτροφείο για τα επόμενα 16 χρόνια ενώ οι εφοπλιστές Ρέστης και Βουδούρογλου μισθώνουν από μια ακόμα Βίλα.
Επισημαίνεται ότι ο Βίκτωρ Ρέστης υπέβαλε προσφορά 3,4 εκ το χρόνο με ετήσια αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού συν 8,75% (αντιστοιχεί σε καθαρή παρούσα αξία 350 εκ ευρώ και είναι διπλάσια από το τίμημα που καταβλήθηκε για την εξαγορά (όχι τη μίσθωση ) του Αστέρα Βουλιαγμένης και η Toriase 3,35 εκ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης