Τελευταία Νέα
Speculator

Attica Bank: Τι κρύβει η συνάντηση Βρεττού με Λινάτσα (Axia Ventures) και το… παρελθόν

Attica Bank: Τι κρύβει η συνάντηση Βρεττού με Λινάτσα (Axia Ventures) και το… παρελθόν
Η συνάντηση αυτή δημιουργεί το εύλογο ερώτημα αν πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια της διοίκησης της Attica Bank να αναζητήσει επενδυτές ή αφορά…
Σχετικά Άρθρα
Μια συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διευθύνουσας Συμβούλου της Attica Bank κας Ελένης Βρεττού και του επικεφαλής της Axia Ventures του κ. Γιώργου Λινάτσα.
Η συνάντηση αυτή δημιουργεί το εύλογο ερώτημα αν πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια της διοίκησης της Attica Bank να αναζητήσει επενδυτές ή αφορά στην Ellington.
Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισημαίνουν ότι στόχος της συνάντησης είναι να βρεθεί έστω και ένας ιδιώτης επενδυτής που θα τοποθετήσει κεφάλαια ώστε να δικαιολογηθεί και η συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην αύξηση των 473,3 εκατ ευρώ μετά το πάγωμα του ενδιαφέροντος από την πλευρά της Thrinvest αλλά και ταυτόχρονα να δρομολογηθούν εξελίξεις για τις τιτλοποιήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Axia Ventures δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica Bank καθώς ενήργησε ως Advisor & Global Coordinator στην AMK €240 εκατ. της Attica Bank πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2021.
Φαίνεται μάλιστα να είχε καθοριστικό ρόλο στην διάθεση μετοχών στην RINOA LΤD στο πλαίσιο της δεσμευτικής συμφωνίας βασικών όρων συναλλαγής μεταξύ ΤΜΕΔΕ, Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των εταιρειών Ellington Solutions S.A. και ES GINI Investments Limited.
Οι κινήσεις της διοίκησης της Attica Bank δείχνουν την πίεση που υπάρχει δεδομένου ότι η κλεψύδρα της κεφαλαιακής ενίσχυσης έχει αδειάσει και η τράπεζα πλέον βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τον SSM παρά το γεγονός ότι την εποπτεία της έχει η Τράπεζα της Ελλάδας. Κάθε ημέρα που περνά και δεν κλείνει η αύξηση κεφαλαίου τα προβλήματα διευρύνονται και ουδείς μπορεί να αγνοήσει τους κινδύνους που προκύπτουν ειδικά μετά τις διεθνείς αναταράξεις στον τραπεζικό τομέα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης