Τελευταία Νέα
Speculator

Περισσότερα κέρδη για την Motor Oil φέρνει η αλλαγή της συμφωνίας μετόχων με την Reggeborgh

Περισσότερα κέρδη για την Motor Oil φέρνει η αλλαγή της συμφωνίας μετόχων με την Reggeborgh
Η χθεσινή μεταβολή στη συμφωνία μετόχων ανοίγει το δρόμο ώστε η Motor Oil να πουλήσει σε υψηλότερη τιμή το 75% των μετοχών που κατέχει από το 1,75 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Μόνο το 25% των μετοχών που κατέχει η Motor Oil στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ πλέον μπορεί να πουληθεί σε τιμή 1,75 ευρώ στην Reggeborgh εφ όσον αυτή επιθυμεί να το αγοράσει.
Η χθεσινή μεταβολή στη συμφωνία μετόχων ανοίγει το δρόμο ώστε η Motor Oil να πουλήσει σε υψηλότερη τιμή το 75% των μετοχών που κατέχει από το 1,75 ευρώ.
Οι δύο πλευρές είχαν αρχικά συμφωνήσει τη δυνατότητα πιθανής μείωσης του ποσοστού της Εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. κατά 52.000.000 μετοχές στην τιμή κτήσης των 1,75 ευρώ μετά την παρέλευση περιόδου δύο ετών αλλά με τη μεταβολή της συμφωνίας ο αριθμός των μετοχών μειώνεται σε 26.000.000.

Έτσι πλέον η Motor Oil έχει το δικαίωμα προαίρεσης (put option) να ζητήσει από τη REGGEBORGH INVEST B.V να αγοράσει τις 26.000.000 μετοχές εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. στην προσυμφωνημένη τιμή των Ευρώ 1,75 κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης οιαδήποτε ημερομηνία εντός χρονικής περιόδου από τις 6 Μαΐου 2024 και πριν τις 6 Μαΐου 2025.
Η REGGEBORGH INVEST B.V έχει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (call option) να ζητήσει από την Εταιρεία την πώληση των παραπάνω 26.000.000 μετοχών εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. στην προσυμφωνημένη τιμή των Ευρώ 1,75 κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης οιαδήποτε ημερομηνία εντός της χρονικής περιόδου μέχρι τις 6 Μαΐου 2025.
Οι μετοχές που πλέον η Motor Oil μπορεί να πουλήσει ελεύθερα ανέρχονται σε 78 εκ ευρώ γεγονός που διευρύνει την προοπτική κερδών της εταιρίας του ομίλου Βαρδινογιάννη από τη ρευστοποίηση μετοχών ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει σε μια τέτοια μεταβολή εφ όσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι που θα περιόριζαν το ρίσκο της συμμετοχής του ομίλου Motor Oil.
Η πώληση της ΑΚΤΩΡ φαίνεται να είναι ένας εκ των παραγόντων αυτών δεδομένου ότι πλέον η ρευστότητα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι τεράστια.
Η τεράστια ρευστότητα αναμένεται και σε ορατό χρονικό ορίζοντα να οδηγήσει σε γενναία επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εταιρίας.

Ο όμιλος στο τέλος της περασμένης χρήσης είχε ταμειακά διαθέσιμα 413 εκ ευρώ και η εισηγμένη μητρική εταιρία 108 εκ ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός της μητρικής εισηγμένης εταιρίας αρνητικός κατά το ποσό των 8,2 εκ ευρώ ενώ με τη διανομή μερισμάτων από τις θυγατρικές είναι αναμενόμενο να υπάρξει θεματική βελτίωση που επιτρέπει την επιστροφή κεφαλαίου σε άμεσο χρονικό ορίζοντα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης