Τελευταία Νέα
Speculator

Τα φέσια της Αγροτικός Οίκος Σπύρου σε ΑΑΔΕ- ΕΦΚΑ, η δικαστική προσφυγή αγνώστου ταυτότητας και ο ατάραχος ορκωτός

Τα φέσια της Αγροτικός Οίκος Σπύρου σε ΑΑΔΕ- ΕΦΚΑ, η δικαστική προσφυγή αγνώστου ταυτότητας και ο ατάραχος ορκωτός
Το περιεχόμενο της δικαστικής προσφυγής κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό ενώ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση στο ΧΑ παρ ότι μια τέτοια κίνηση προφανώς συνιστά σημαντική εξέλιξη
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί η Σπύρου πέρυσι να αναδιάρθρωσε τις δανειακές της υποχρεώσεις και δηλώνει ότι τις εξυπηρετεί πλέον κανονικά αλλά την ίδια στιγμή εφαρμόζει την τακτική του δεν πληρώνω στο σκέλος των ασφαλιστικών και φορολογικών της υποχρεώσεων και μάλιστα όπως η ίδια ισχυρίζεται έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να τις «διευθετήσει» και να τις ρυθμίσει.
Ωστόσο το περιεχόμενο της προσφυγής κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό ενώ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση στο ΧΑ παρ ότι μια τέτοια κίνηση προφανώς συνιστά σημαντική εξέλιξη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει στις οικονομικές της καταστάσεις «Οι φορολογικές υποχρεώσεις της εταιρείας ποσό € 2.897.489 και οι ασφαλιστικές οφειλές της εταιρείας ποσό € 2.431.950 κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022 που περιλαμβάνονται στις λοιπές «Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις», αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές από προηγούμενα έτη και της παρούσας χρήσης. Η Διοίκηση της εταιρείας έχει προσφύγει σε ένδικα μέσα προκειμένου να διευθετηθούν και να διακανονιστούν οι υποχρεώσεις της προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Η ανωτέρω εκδίκαση εκτελέστηκε στις 19/10/2022 και μέχρι την έγκριση των Οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2022, δεν είχε εκδοθεί η ανωτέρω απόφαση.

Η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η πληρωμή των ανωτέρω υποχρεώσεων μετά την δικαστική απόφαση, θα βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες κεφαλαίου κινήσεως της εταιρείας καθώς και την ρευστότητα της»
Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι ο ορκωτός ελεγκτής της εταιρίας δεν κάνει καμία αναφορά επί του θέματος και εκδίδει έκθεση ελέγχου με σύμφωνη γνώμη.
Άραγε αν η εταιρία χάσει το δικαστήριο (του οποίου η μορφή και το περιεχόμενο είναι άγνωστο) θα μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της ή να τις ρυθμίσει και να μην μπει σε περιπέτειες;
Πέραν αυτού είναι απορίας άξιον αν με αυτό το ύψος των οφειλών είχαν γίνει στο παρελθόν ενέργειες από ΚΕΑΟ και ΑΑΔΕ οι οποίες δεν γνωστοποιήθηκαν στους επενδυτές.
Επισημαίνεται ότι η Σπύρου διέκοψε τη συνεργασία της με τον Οικονομικό Διευθυντή και τον Εσωτερικό Ελεγκτή στις 18 Ιανουαρίου 2023 χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Ο εσωτερικός ελεγκτής με τον οποίο υπήρξε διακοπή συνεργασίας είχε προσληφθεί τον Νοέμβριο του 2021 ενώ ο Οικονομικός Διευθυντής τον Δεκέμβριο του 2020.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης