Τελευταία Νέα
Speculator

Η καθυστερημένη... δικαίωση του βασικού μετόχου της Κλουκίνας - Λάππας

Η καθυστερημένη... δικαίωση του βασικού μετόχου της Κλουκίνας - Λάππας
Δόθηκε ένα τέλος στη διαμάχη μεταξύ της οικογένειας Λάππα και του κυρίου Λουκά Σπεντζάρη που είχε φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων
Σχετικά Άρθρα
Πέρασε στα ψιλά αλλά έχει τη σημασία του.
Σε δύο γραμμές στην ανακοίνωση ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κλουκίνας-Λάππας ήλθε η δικαίωση για τον κ. Ιωάννη Λάππα βασικό μέτοχο μέχρι πρόσφατα της εταιρίας σε σχέση με τη διαχείριση που ασκούσε.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξη «Όπως ενημερωθήκαμε επίσης σήμερα, μεταξύ των Λουκά Σπεντζάρη, INTRACOM HOLDINGS και των προαναφερθέντων μελών της οικογένειας Λάππα υπεγράφη κοινή δήλωση, σύμφωνα με την οποία, ενόψει των ανωτέρω, ματαιώνεται η επίσπευση του αιτηθέντος από τον κο Σπεντζάρη διαχειριστικού ελέγχου, ενώ αμφότερες οι πλευρές Λ. Σπεντζάρη και οικογένειας Λάππα, δήλωσαν ότι δεν έχουν κάποια αξίωση έναντι αλλήλων».
Έτσι δόθηκε ένα τέλος στη διαμάχη μεταξύ της οικογένειας Λάππα και του κυρίου Λουκά Σπεντζάρη που είχε φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων και από ότι έδειχναν τα πράγματα δεν θα είχε άμεσο τέλος.
Πλέον δεν τίθεται θέμα διαχειριστικού ελέγχου της εταιρίας αλλά ούτε και αξιώσεων μεταξύ του κ. Λουκά Σπεντζάρη και του κυρίου Ιωάννη Λάππα.
Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το due diligence που διενήργησε η Ιντρακόμ και το οποίο επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα στοιχεία τα οποία είχε δημοσιεύσει η εισηγμένη καθώς δεν προέκυψε τίποτα που να διαφοροποιεί το τίμημα που είχε αρχικά συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η πλευρά Σπεντζάρη αποχώρησε από την εταιρία πουλώντας το ποσοστό της έναντι 0,9 ευρώ ανά μετοχή πριν διενεργηθεί έλεγχος ενώ η πλευρά Λάππα προτίμησε να γίνει έλεγχος και ανταμείφθηκε λαμβάνοντας τίμημα 1 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειωτέον ότι η οικογένεια Λάππα διακράτησε τη δραστηριότητα στην ενέργεια με τον κ. Ιωάννη Λάππα καταβάλλοντας το ποσό των 5 εκ ευρώ ενώ η Ιντρακόμ παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε εκφράσει ενδιαφέρον αποκλειστικά για την ακίνητα της εισηγμένης κράτησε το 60% της Morthercare κάνοντας συνεταιρισμό με την κα Βιολέτα Λάππα η οποία θα έχει το 40% και το management της συγκεκριμένης δραστηριότητας εμπορίου παιδικών ενδυμάτων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης