Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Η ασυδοσία της Dimand στις συναλλαγές με συνδεδεμένα πρόσωπα - Ανύπαρκτη η εποπτεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αποκάλυψη: Η ασυδοσία της Dimand στις συναλλαγές με συνδεδεμένα πρόσωπα - Ανύπαρκτη η εποπτεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Δεν δημοσιεύει τα προβλεπόμενα στο ΓΕΜΗ - Καμία ενημέρωση στο ΧΑ -
Σχετικά Άρθρα
Περίεργα φαινόμενα παρατηρούνται στο ΓΕΜΗ με τις δημοσιεύσεις της Dimand σε σχέση με τις συναλλαγές με συνδεδεμένα πρόσωπα. Από τις αρχές του έτους έχουν δημοσιευτεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τις συναλλαγές με συνδεδεμένα πρόσωπα τροποποιήσεις συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας με μέλη του ΔΣ στις οποίες ναι μεν υπάρχει αναφορά στο Fairness Opinion το οποίο εμφανίζεται να έχει χορηγηθεί από την KPMG αλλά δεν δημοσιεύεται.
Με τον τρόπο έχουμε το φαινόμενο να δημοσιοποιείται μια τροποποίηση σύμβασης υποτίθεται για να λάβουν γνώση οι μέτοχοι της μειοψηφίας και να κινήσουν εφόσον έχουν αντιρρήσεις τις διαδικασίες που προβλέπονται για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης αλλά στην ουσία δεν λαμβάνουν γνώση.

Έτσι περνά το δεκαήμερο, οι τροποποιήσεις γίνονται και όλα συνεχίζονται σα να μην συμβαίνει τίποτα αφού και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν κάνει τη δουλειά της δεδομένης της ειδικής πρόβλεψης που υπάρχει για τις εισηγμένες εταιρίες τις οποίες υποτίθεται ότι οι υπηρεσίες της εποπτεύουν.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 101 του νόμου 4548/2018 «η έκθεση αξιολογεί κατά πόσον η συναλλαγή είναι δίκαιη και εύλογη για την εταιρεία και τους μετόχους που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας της εταιρείας, και εξηγεί τις παραδοχές στις οποίες βασίζεται αυτή, μαζί με τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν.
Η ανακοίνωση δε της εταιρίας περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον πληροφορίες: (α) ως προς τη φύση της σχέσης της εταιρείας με το συνδεδεμένο μέρος, (β) την ημερομηνία και την αξία της συναλλαγής, (γ) κάθε άλλη πληροφορία που είναι αναγκαία για να αξιολογηθεί κατά πόσον η συναλλαγή είναι δίκαιη και εύλογη για την εταιρεία και τα πρόσωπα που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας. Επί εταιρείας με μετοχές εισηγμένες σε ρυθμιζόμενη αγορά, η ανωτέρω ανακοίνωση συνοδεύεται από την έκθεση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.

Στις διατυπώσεις δημοσιότητας υποβάλλεται επίσης η συναλλαγή που συνάπτεται μεταξύ του συνδεδεμένου με την εταιρεία προσώπου και θυγατρικής της».
Προφανώς όλα αυτά αποτελούν γράμμα κενό περιεχομένου η οποία έχει δημοσιεύσει παρέλευση δεκαημέρου για τις τροποποιήσεις συμβάσεων (αυξήσεις ή μειώσεις ουδείς γνωρίζει) ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου των μελών ΔΣ Δέσποινας Δαγτζή- Γιαννακάκη, Μιχαήλ Αναστασόπουλου και Όλγας Ίτσιου.
Στις παραπάνω ήλθε να προστεθεί και η δημοσίευση της 23/06/2023 για την οποία δεν έχει παρέλθει το δεκαήμερο που αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εδρεύουσας στο Δήμο Αμαρουσίου (οδός Νερατζιωτίσσης 115) ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «DIMAND ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «DIMAND Α.Ε.», με ΑΦΜ 999631074 της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ και Αρ. ΓΕΜΗ 004854501000 ανακοινώνει σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 101 του Ν. 4548/2018 στους μετόχους της Εταιρείας ότι στη συνεδρίασή του της 21.6.2023 αποφάσισε την παροχή άδειας, σύμφωνα με τα άρθρα 99, 100 και 101 του Ν. 4548/2018, βάσει και της από 23.5.2023 Έκθεσης Αξιολόγησης (Fairness Opinion) της «KPMG Ελεγκτική Α.Ε.», για τη σύναψη από την Εταιρεία της τροποποίησης της Σύμβασης Εξαρτημένης Εργασίας Αορίστου Χρόνου Διευθύνοντος Υπαλλήλου με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο – Ιωάννη Δήμτσα, κατοίκου Χαλανδρίου, οδός Βας. Γεωργίου Β’ αρ. 26, με Α.Φ.Μ. 051631749, υπογόμενο στη Δ.Ο.Υ. Δ Αθηνών.
Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 100 του Ν. 4548/2018, εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης, μέτοχοι που εκπροσωπούν το 1/20 του μετοχικού κεφαλαίου μπορούν να ζητήσουν σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για να αποφασίσει αυτή για το ζήτημα της παροχής της άδειας»
Φυσικά πουθενά δεν υπάρχει έκθεση αξιολόγησης ούτε λεπτομέρειες της συναλλαγής που αφορά στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης