Τελευταία Νέα
Speculator

Έρχονται αυξήσεις στις χρεώσεις των εισηγμένων εταιριών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Τα ενημερωτικά δελτία στο επίκεντρο

Έρχονται αυξήσεις στις χρεώσεις των εισηγμένων εταιριών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Τα ενημερωτικά δελτία στο επίκεντρο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής έχει αναθέσει στην Deloitte Business Solutions «την κατάρτιση έκθεσης
Σχετικά Άρθρα
Σε αύξηση των χρεώσεων προς τις εισηγμένες εταιρίες προσανατολίζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής έχει αναθέσει στην Deloitte Business Solutions «την κατάρτιση έκθεσης αναφορικά με το μοντέλο κοστολόγησης και διαμόρφωσης της τιμολογιακής πολιτικής των πόρων της»

Ειδικότερα το έργο της Deloitte στα εξής:

• Ανάλυση εσόδων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανά Κύρια Διεύθυνση και Νόμο.
• Διαχωρισμός κόστους Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σταθερό και μεταβλητό κόστος.
• Εντοπισμός άμεσου μισθολογικού και λειτουργικού κόστους ανά Διεύθυνση και Νόμο.
• Επιμερισμός έμμεσου μισθολογικού και λειτουργικού κόστους (δηλ. κόστους υποστηρικτικών Διευθύνσεων) στις Κύριες Διευθύνσεις βάσει εκτιμώμενης απασχόλησης.
• Υπολογισμός Αποτελέσματος ανά Διεύθυνση.
• Εντοπισμός Έκτακτων (one-off) εξόδων και μερισμός στις Κύριες Διευθύνσεις.
• Υπολογισμός Αποτελέσματος εκτός έκτακτων εξόδων ανά Διεύθυνση.
• Έκθεση αναφορικά με το εφαρμοζόμενο μοντέλο κοστολόγησης και διαμόρφωσης πόρων σε σχέση με βέλτιστες πρακτικές και γενικά αποδεκτές μεθοδολογίες

Η έκθεση αναμένεται να παραδοθεί εντός του τρέχοντος μηνός και θα πιστοποιεί ότι σε συγκεκριμένα πεδία οι χρεώσεις που επιβάλλει η Επιτροπή είναι κατώτερες των υπηρεσιών που παρέχει ή της απασχόλησης των υπηρεσιών της.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα ενημερωτικά δελτία όπου οι χρεώσεις είναι εξευτελιστικές ενώ είναι γνωστό πως μεγάλο βάρος στη σύνταξη του ενημερωτικού ώστε να είναι πλήρες και ακριβές φέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες με βάση τις παρατηρήσεις των οποίων συντάσσονται από τους Συμβούλους Έκδοσης τα Ενημερωτικά.
Η Επιτροπή εισπράττει ψιχία για τη συγκεκριμένη εργασία ενώ την ίδια στιγμή Σύμβουλοι και Ανάδοχοι εισπράττουν τεράστια ποσά σε προμήθειες και αμοιβές για δουλειά που εν πολλοίς ίσως και να μην έχουν κάνει.
Επισημαίνεται ότι κατά τις πληροφορίες του ΒΝ οι μεταβολές στα πάγια τέλη των εισηγμένων θα είναι ανεπαίσθητες ή μηδενικές καθώς στο συγκεκριμένο πεδίο δεν παρατηρείται δυσαναλογία μεταξύ τελών και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail,com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης