Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Στα όρια της … έκπτωσης το έργο της DIADIKASIA για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αποκάλυψη: Στα όρια της … έκπτωσης το έργο της DIADIKASIA για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η παραλαβή με επιφυλάξεις που πηγαινοέρχεται και η συγκαταβατική στάση Λαζαράκου-Κονταρούδη
Σχετικά Άρθρα
Σε μια ατέρμονη διαδικασία εξελίσσεται η υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Σχεδίου Βελτίωσης της Οργανωτικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς» που έχει αναλάβει η DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες υπάλληλοι και στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρίσκονται σε κατάσταση αναταραχής καθώς όχι μόνο το έργο δεν προχωρά αλλά τους ζητούνται να υλοποιήσουν έργα τα οποία υποτίθεται έχει αναλάβει να υλοποιήσει η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο.
Ταυτόχρονα η Επιτροπή παραλαβής των παραδοτέων του έργου στις εισηγήσεις της προς το ΔΣ εκφράζει επιφυλάξεις για τα παραδοτέα με αποτέλεσμα να επικρατεί αλαλούμ και να πηγαινοέρχονται εισηγήσεις χωρίς το ΔΣ να εγκρίνει την παραλαβή. Και αυτό γιατί μέλη του ΔΣ αντιδρούν στο περιεχόμενο της εισήγησης δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να δώσουν την έγκρισή τους όταν η ίδια η επιτροπή παραλαβής εκφράζει επιφυλάξεις
Εν μέσω αυτών των τραγελαφικών φαινομένων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο ανάδοχος να κηρυχθεί έκπτωτος αν η επιτροπή επιμείνει στις επιφυλάξεις της και τα μέλη του ΔΣ αρνούνται να παραλάβουν. Βεβαίως η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου και ο Αντιπρόεδρος Νίκος Κονταρούδης φαίνεται να έχουν υπομονή και συγκαταβατικότητα παρά τα προβλήματα του έργου και αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που το έργο προς το παρόν είναι ενεργό.
Πάντως τα όσα συμβαίνουν επαναφέρουν το ερώτημα πως η DIADIKASIA να κερδίσει έναν διαγωνισμό σε ένα έργο που δυσκολεύεται να υλοποιήσει (παρά τις αλλαγές στην ομάδα έργου) παρά το γεγονός ότι στο διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει τρεις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες, η EY, η KPMG και η Grant Thornton και ταυτόχρονα είχε υποβάλει την υψηλότερη οικονομική προσφορά 854 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ.
Αυτό αποτελεί πραγματικά ένα μυστήριο για ένα έργο που έχει ήδη παραταθεί η διάρκεια υλοποίησής του και για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει το ΒΝ έχει λάβει στο παρελθόν επιστολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που τα είδε όλα υπέροχα.
Υπενθυμίζουμε δε ότι η αρχική σύμβαση με την DIADIKASIA τροποποιήθηκε και δεν παρατάθηκε η εκτέλεσή της όπως εισηγήθηκε η υπηρεσία.
Δηλαδή ο χρόνος υλοποίησης του έργου από επτά μήνες έγινε εννιά και με δυνατότητα παράτασης 50%.
Άραγε θα τελειώσει στους εννιά μήνες ή θα πάρει και άλλη παράταση; Από ότι δείχνουν οι εξελίξεις μάλλον οδηγούμαστε σε παράταση και πέναλτι (για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους) αν όχι ακύρωση παρά τις προσπάθειες Λαζαράκου-Κονταρούδη να παραμείνει το έργο ζωντανό.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης