Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Εκτός επιτήρησης η Intralot με αύξηση κεφαλαίου άνω των 100 εκατ. ευρώ και πλήρη αναδιάρθρωση δανείων

Αποκάλυψη: Εκτός επιτήρησης η Intralot με αύξηση κεφαλαίου άνω των 100 εκατ. ευρώ και πλήρη αναδιάρθρωση δανείων
Τι θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα
Σε λύση πακέτο που θα την οδηγήσει εκτός του καθεστώτος επιτήρησης προχωρά ο όμιλος Ιντραλότ προχωρώντας σε μεγάλη αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου και ταυτόχρονα στην πλήρη αναδιάρθρωση του δανεισμού του.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο όμιλος Ιντραλότ θα πραγματοποιήσει αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου άνω των 100 εκ ευρώ έχοντας εξασφαλίσει την πλήρη κάλυψή της. Ταυτόχρονα, έχει ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για αναδιάρθρωση του δανεισμού.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση του δανεισμού αναμένεται να γίνουν στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου και στην οποία αναμένεται να ζητηθεί και η έγκριση των μετόχων της εταιρίας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Σε ότι αφορά στην αναδιάρθρωση, επισημαίνεται ότι θα αναχρηματοδοτηθεί το ομολογιακό δάνειο που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024 και είναι ανεξόφλητου υπολοίπου 356 εκ ευρώ με κουπόνι 5,25%.
Η αύξηση κεφαλαίου που μπορεί να είναι και σημαντικά υψηλότερη των 100 εκ ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Φθινοπώρου και θα επαναφέρει την εταιρία σε θετικά ίδια κεφάλαια άμεσο αποτέλεσμα την έξοδό της από το καθεστώς επιτήρησης που διαπραγματεύεται σήμερα στο Χρηματιστήριο.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση σε συνδυασμό με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι ετήσιες χρηματοοικονομικές δαπάνες και η εταιρία να επιτύχει καλύτερη κερδοφορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η πορεία της εταιρίας κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και η ανάπτυξη εκτιμάται ότι μπορεί να έχει διψήφιο μέγεθος. Το πρώτο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα ισχυρό ενώ ανάλογη είναι και η εικόνα του δεύτερου τριμήνου με ατμομηχανή τις ισχυρές επιδόσεις του ομίλου σε ΗΠΑ και Τουρκία.

Επισημαίνεται ότι στην Intralot, μεγαλύτερος μέτοχος με 32,9% είναι η αμερικάνικη Standard General που ανήκει στον Αμερικανό διαχειριστή κεφαλαίων κορεατικής καταγωγής Σογιούνγκ Κιμ και ακολουθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης με 32,4%.
Ο τελευταίος προανήγγειλε στα μέσα Ιουνίου ότι η Ιντρακόμ θα συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου της Ιντραλότ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης