Τελευταία Νέα
Speculator

Κλουκίνας - Λάππας: Κοντά σε χρυσή συμφωνία με Zara στην Ερμού με υπερδιπλάσιο μίσθωμα - Απειλείται η Zara από μεγαλύτερα χτυπήματα

Κλουκίνας - Λάππας: Κοντά σε χρυσή συμφωνία με Zara στην Ερμού με υπερδιπλάσιο μίσθωμα - Απειλείται η Zara από μεγαλύτερα χτυπήματα
Πότε λήγει η υφιστάμενη μίσθωση - Γιατί η Κλουκίνας θέλει τη Zara αλλά το σκέφτεται λόγω των αισθητά μεγαλύτερων προσφορών
Σχετικά Άρθρα
Σε απόσταση αναπνοής για τη σύναψη νέου μισθωτικού συμβολαίου με την Zara με υπερδιπλάσιο μίσθωμα για το ακίνητο στην οδό Ερμού βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Κλουκίνας-Λάππας που πλέον έχει περάσει στον έλεγχο του ομίλου Ιντρακόμ.
Η μίσθωση λήγει στα τέλη της χρονιάς και αναμένεται να ανανεωθεί πρόωρα και προβλέπει αναπροσαρμογές του ενοικίου για τα επόμενα 20 χρόνια που είναι ο χρόνος της νέας ανανέωσης.
Ωστόσο δεν αποκλείεται τελευταία στιγμή να γίνει η έκπληξη και ο μισθωτής να είναι διαφορετικός από τη Zara δεδομένου ότι υπάρχουν και αισθητά μεγαλύτερες προσφορές από άλλους ενδιαφερόμενους.
Το γεγονός ότι ακόμα η πλευρά της Κλουκίνας-Λάππας το σκέφτεται οφείλεται στο γεγονός ότι η Zara έχει υψηλή πιστοληπτική δυνατότητα.
Η υψηλή πιστοληπτική δυνατότητα επηρεάζει σημαντικά την αποτίμηση ενός ακινήτου δεδομένου ότι ο κίνδυνος αθέτησης υποχρεώσεων του ενοικιαστή αποτιμάται χαμηλά γεγονός που σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια σε ότι αφορά στην είσπραξη των μισθωμάτων σε μακροχρόνιο ορίζοντα.
Από την άλλη πλευρά είναι σαφές ότι μια αισθητά υψηλότερη προσφορά από αυτή της Zara θα μπορούσε να απαλείψει το όφελος του μειωμένου κινδύνου που εμπεριέχει μια μίσθωση από τον Ισπανικό πολυεθνικό κολοσσό ενδυμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Ερμού 47 και έχει συνολική επιφάνεια 1.438 τ.μ. ενώ τον τρέχον ενοίκιο ανέρχεται σε 40.000 ευρώ το μήνα ή 480.000 ευρώ το χρόνο.
Η μίσθωση με τη Zara λήγει στο τέλος του έτους και εφ όσον δεν ανανεωθεί η Zara θα πρέπει να αναζητήσει νέο ακίνητο για να καλύψει τα έσοδα που της αποφέρει το ακίνητο της Ερμού και να υποστεί το κόστος που συνεπάγεται μια μετακόμιση τόσο στο σκέλος της απώλειας εσόδων και των κατασκευαστικών εταιριών όσο και στη διαχείριση του προσωπικού που σήμερα απασχολεί στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Με την νέα μίσθωση το ετήσιο μίσθωμα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπερβεί το 1 εκ ευρώ γεγονός που θα επηρεάσει θετικά την απόδοση των ακινήτων της Κλουκίνας Λάππας.
Αν δεν καταλήξει μάλιστα το ακίνητο στη Zara είναι αρκετά πιθανό το ετήσιο μίσθωμα να υπερβεί αισθητά το 1 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης