Τελευταία Νέα
Speculator

Στα 1.000 ευρώ αυξάνει τον ελάχιστο μισθό η LIDL από 1η Δεκεμβρίου - Ισχυρίζεται ότι είναι φθηνότερη 10% σε 200 προιόντα

Στα 1.000 ευρώ αυξάνει τον ελάχιστο μισθό η LIDL από 1η Δεκεμβρίου - Ισχυρίζεται ότι είναι φθηνότερη 10% σε 200 προιόντα
Μειώσεις τιμών έως και 37% λόγω διαπραγματευτικής ισχύος όπως ισχυρίζεται η εταιρία
Στην αύξηση του ελάχιστου μισθού στα 1000 ευρώ από την 1η Δεκεμβρίου προχωρά η LIDL Hellas ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζει ανάλογα και τις αμοιβές του προσωπικού που εργάζεται με ωρομίσθιο ή μερική απασχόληση. Το σύνολο του προσωπικού της LIDL είναι 6772 άτομα αλλά ο επικεφαλής της κ. Μάρτιν Μπραντερμπούργκερ απέφυγε να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα για την αναλογία εργαζομένων πλήρους απασχόλησης και μερικής και περιορίστηκε να αναφέρει πως στα καταστήματα υπερτερούν οι εργαζομενοι που απασχολούνται μερικώς και στα logistics οι πλήρους απασχόλησης.
Ο κ. Μπαραντερμπούργκερ ανακοίνωσε ότι την τριετία 2024-2026 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 120 εκ ευρώ.
Οι επενδύσεις αφορούν σε ιδρυση νέων καταστημάτων, ανακαίνιση υπαρχόντων και πιθανά τη δημιουργία ενός ακόμα κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδα
Παράλληλα ανέφερε ότι σε συνεργασίας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα δημιουργηθεί μόνιμος μηχανισμός αρωγής για ακραία φαινόμενα για τον οποίο η LIDL θα διαθέσει 200.000 ευρώ και θα εφοδιάζει (μόνιμα και εφ όσον απαιτείται) με προϊόντα από τις αποθήκες της
Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις των 120 εκατ. ευρώ αυτές θα κατευθυνθούν σε νέα καταστήματα, εκσυγχρονισμό των υφισταμένων, με τον κ. Μπραντερμπούργκερ να μην αποκλείει και τη δημιουργία νέου κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας.
Σε ερώτηση του ΒΝ για το πως το 2023 έκανε όπως η ίδια η εταιρία αναφέρει μειώσεις τιμών έως 37% αναφέρθηκε στην μείωση των τιμών των πρώτων υλών ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν κατά πόσο η εταιρία στις συμφωνίες της με προμηθευτές αναγράφει επί τιμολογίου την όποια έκπτωση ή εφαρμόζει την πρακτική των πιστωτικών σημειωμάτων απαντησε κατηγορηματικά ότι είναι πολιτική του ομίλου να αναγράφεται η έκπτωση σε κάθε τιμολόγιο.
Ταυτόχρονα έκανε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το καλάθι του νοικοκυριού λέγοντας ότι τέτοιες παρεμβάσεις όπως το -5% δημιουργούν κόστος και έξοδα και αυτό επηρεάζει τις τιμές.
Αυτό που χρειάζεται η αγορά κατέληξε είναι ο ανταγωνισμός
Ο κ. Μπραντερμπούργκερ ισχυρίστηκε πώς η Lidl Ελλάς είναι τουλάχιστον 10% φθηνότερη από τον ανταγωνισμό σε 200 βασικά είδη, καθώς και ότι έχει προχωρήσει σε μόνιμη μείωση τιμών έως και 37% σε πάνω από 330 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας λόγω διαπραγματευτικής ισχύος της αλυσίδας.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχοτυν προμηθευτές που πληρώνονται σε τριάντα ημέρες(μέσο όρος της εταιρίας 41 ημέρες) όταν ο ανταγωνισμός κινείται σε υπερδιπλάσιους χρόνους και φτάνει έως και σχεδόν τέσσερις μήνες..

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης